Χάριν της ενότητας σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ο Λ. Κυρίζογλου για την ΚΕΔΕ

Προωθούνται 100 μετανάστες σε κάθε δήμο
29 Οκτωβρίου 2019
Ειρωνεία: Πρόβλημα στην πρόσβαση στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης
31 Οκτωβρίου 2019
Show all

Χάριν της ενότητας σε ενιαίο ψηφοδέλτιο ο Λ. Κυρίζογλου για την ΚΕΔΕ

Επιστολή προς τους Δημάρχους όλης της χώρας απέστειλε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου με την οποία ανακοινώνει την κάθοδό του στις επερχόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στην επιστολή του, ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνει τους λόγους για τους οποίους κατέρχεται στις εκλογές και ζητάει από τους αιρετούς να τον στηρίξουν με την ψήφο τους.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:
Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι
Είναι γνωστή σ’ όλους σας η διαχρονική συνέπεια και παρουσία μου στους αγώνες για την αυτοδιοίκηση. Με τις μέχρι σήμερα επικοινωνίες μου (έντυπο θέσεων κλπ.) σας έχω γνωρίζει τις απόψεις-προτάσεις μου για όλα τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης στην πατρίδα μας, με καθαρό αυτοδιοικητικό λόγο.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η πολιτική προστασία, η ασφάλεια των πόλεων και των οικισμών, η αντιστροφή της δημογραφικής κατάρρευσης, η διοικητική μεταρρύθμιση, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενίσχυση των νησιωτικών, των ακριτικών και των περιφερειακών δήμων, η διευθέτηση των προσφυγικών ροών.
Στη νέα δημοτική περίοδο (2019-2023) η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επουλώσει τις «κλεισθένειες» ατέλειες και να ανακτήσει το έδαφος που έχει χαθεί, λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού και οικονομικού πλαισίου που της έχει επιβληθεί, διεκδικώντας αποφασιστικά κι αν χρειασθεί και μαχητικά, ό,τι ανήκει και ό,τι αξίζει στην Αυτοδιοίκηση, στους Δήμους και στις τοπικές μας κοινωνίες.

Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Για μία ακόμη φορά, όπως και το 2014, χάριν της ενότητας κι επειδή προτάσσω το «εμείς» κι όχι το «εγώ», κατέρχομαι σε κοινό-ενιαίο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Στέκομαι με απόλυτο σεβασμό προς όλους σας, με υπευθυνότητα, με εμπειρία και σας ζητώ να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας κατά την επικείμενη εκλογή οργάνων διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Σας ευχαριστώ.

Με συναδελφικούς
και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Λάζαρος Κυρίζογλου
Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης
Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας