Χανιά: Εντυπωσιακές φωτογραφίες πτηνών της Κρήτης σε υπαίθρια έκθεση στην περίφραξη του Δημοτικού Κήπου

Νέα σύγχρονη πλατεία κατασκευάζεται στην Χαλκίδα
25 Μαΐου 2023
Καλαμάτα: Έργα αναβάθμισης προαύλιων χώρων σχολικών μονάδων
25 Μαΐου 2023
Show all

Χανιά: Εντυπωσιακές φωτογραφίες πτηνών της Κρήτης σε υπαίθρια έκθεση στην περίφραξη του Δημοτικού Κήπου

Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας - Δημοτικός Κήπος Χανίων | Photo: Samaritakis Fotis Ciconia ciconia Λευκοπελαργός

Παρουσιάστηκε και επίσημα η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. με Χανιώτες φωτογράφους, που έχει τοποθετηθεί στην περίφραξη του Δημοτικού Κήπου Χανίων, στην ανατολική (κεντρική) είσοδο του Κήπου, στην οδό Τζανακάκη.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Γιάννης Γιαννακάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, και φωτογράφοι της πόλης, που συμμετείχαν στην έκθεση.
Στην έκθεση συμμετέχουν δέκα Χανιώτες φωτογράφοι άγριας φύσης, εκθέτοντας με τη δική τους ματιά και εμπειρία φωτογραφίσεις πτηνών της Κρήτης, σε υγροβιότοπους, βουνά, φαράγγια και ποτάμια του νησιού όλες τις εποχές του χρόνου.
«Στα Χανιά σε μία πόλη, που έχει δραστήριους καλλιτέχνες και εξαιρετικές συλλογικότητες, οι φωτογράφοι που ασχολούνται με τη φωτογράφιση της άγριας φύσης και ειδικά των πτηνών, πρότειναν να κάνουμε μία έκθεση, που αποφασίστηκε να γίνει κτήμα όλων των Χανιωτών και των επισκεπτών της πόλης μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, Γιάννης Γιαννακάκης.
Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι η απόφαση για την τοποθέτηση των φωτογραφιών στην περίφραξη του Δημοτικού Κήπου ελήφθη από κοινού με τους φωτογράφους, καθώς πρόκειται για ένα σημείο από το οποίο διαβαίνουν καθημερινά οι Χανιώτες και οι επισκέπτες.
«Με αυτόν τον τρόπο προβάλλουμε τη γνώση, που έχουν οι ειδικοί στον συγκεκριμένο τομέα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να ασχοληθούμε και εμείς με τη φύση και το περιβάλλον. Είναι συγκεκριμένη θεματική έκθεση, που θα μείνει για αρκετούς μήνες εδώ και θ΄ αποτελέσει όχημα για μελλοντικές εκθέσεις σε δημόσιο χώρο. Πρόκειται για κινήσεις, που μας επιτρέπουν να δούμε τόσο την πόλη μας με άλλο τρόπο όσο και τους ίδιους τους εαυτούς μας», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννακάκης.


«Ευχαριστούμε τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και όλους όσοι συνέβαλαν και στήριξαν την έκθεση φωτογραφίας. Ευχαριστίες εκφράζονται και προς τους συμμετέχοντες φωτογράφους, καθώς οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν ένα δύσκολο θέμα, που απαιτεί επιμονή, υπομονή, εξοπλισμό και ψάξιμο. Οι περισσότεροι φωτογράφοι έχουν ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν εξειδικευθεί αναφορικά με το είδος και τη σπανιότητα των πτηνών», επεσήμανε ο φωτογράφος, Γιώργος Μπαλαδάκης.
Στην ενασχόλησή τους με τη φωτογράφιση της φύσης και την ικανοποίηση, που αποκομίζουν από αυτή, αναφέρθηκαν παράλληλα οι Μάριος και Μάνος Παπαδομανωλάκης, πατέρας και γιος. Τέλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης της υπαίθριας έκθεσης πραγματοποιήθηκε η πρώτη περιήγηση σε μαθήτριες και μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων, που είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από τους ίδιους τους φωτογράφους.
Στην έκθεση, η οποία θα παραμείνει για αρκετό διάστημα στην περίφραξη, συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Μπαλαδάκης, Γιώργος Παπαδομανωλάκης, Μάνος Παπαδομανωλάκης, Μάριος Παπαδομανωλάκης, Πάνος Περαντωνάκης, Αναστάσιος Σακούλης, Νίκος Σαμαριτάκης, Φώτης Σαμαριτάκης, Αντώνης Χάμπας.