Έρευνα για τον τουρισμό στην Κέρκυρα, από τον κεντρικό Δήμο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Γιάννενα: Ολοκληρώθηκε ο κόμβος στο κέντρο της πόλης
26 Οκτωβρίου 2022
Δήμος Ν. Σκουφά: Στο Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση της πλατείας στους Σελλάδες
26 Οκτωβρίου 2022
Show all

Έρευνα για τον τουρισμό στην Κέρκυρα, από τον κεντρικό Δήμο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ç ðåñéï÷Þ «ÌïõñÜãéá», ôçò ðáëéÜò ðüëçò ôçò ÊÝñêõñáò, êáôÜ ôç äýóç ôïõ çëßïõ, ÄåõôÝñá 28 Áðñéëßïõ 2008.

Την από κοινού διεξαγωγή πρωτογενούς έρευνας, τα ευρήματα της οποίας θα αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης για την Κέρκυρα, συμφώνησαν το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το πεδίο της έρευνας θα επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις, στους εργαζόμενους, στους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της Κέρκυρας.
«Θα υπάρχει η δυνατότητα να αντληθούν πολύτιμα στοιχεία και συμπεράσματα για τις δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, για τον τρόπο με τον οποίο μας κρίνουν και μας βαθμολογούν οι επισκέπτες μας, για τον τρόπο αντιμετώπισης εργαζόμενων και επιχειρηματιών απέναντι στο υπάρχον μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης αλλά και για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μας, ως τουριστικού προορισμού», όπως επισημαίνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων .

Μέσα από δομημένα ερωτηματολόγια, η έρευνα θα στοχεύει στα ακόλουθα σημεία:

1η. Έρευνα σε επιχειρήσεις εναλλακτικού/θεματικού τουρισμού και σε εν δυνάμει τουρίστες στα πλαίσια του μαθήματος Θεματικός Τουρισμός:
Αγροτουρισμός-Οινοτουρισμός-Γαστρονομικός τουρισμός και Οικοτουρισμός,
2η. Έρευνα σε κατοίκους, εργαζόμενους και επιχειρηματίες στον τουρισμό
3η. Σειρά επισκέψεων σε τουριστικούς φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις.
Διδάσκουσα και Επιβλέπουσα των ανωτέρω δράσεων είναι η Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Σοφία Καράμπελα και τα ερευνητικά πεδία αλλά και η συνεργασία με το Δήμο, τυγχάνουν της έγκρισης του Προέδρου του Τμήματος Κωνσταντίνου Βόγκλη.