Ανέγερση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στον Ασπρόπυργο

Δήμος Γλυφάδας: “Πράσινη ανάπτυξη και «μαύρες» χωματερές δεν συμβαδίζουν”
9 Απριλίου 2021
Εργασίες εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Ωδείο Αθηνών
9 Απριλίου 2021
Show all

Ανέγερση Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στον Ασπρόπυργο

Τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και η πορεία ωρίμανσης των μελετών που αφορούν στη δρομολόγηση υποδομών που θα καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε Θ. Γιάνναρη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. στο Μεταξουργείο υπεγράφη και η σύμβαση για την ανέγερση του 4ου 2θέσιου Νηπιαγωγείου και του 4ου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου (Οικοδομικές Εργασίες και Η/Μ Εγκαταστάσεις). Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 5,3 εκατ. ευρώ, έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014-2020 (ΑΔΑ: 9ΣΑ17Λ7-ΩΑΛ) και αναμένεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να ολοκληρωθούν από τον ανάδοχο σε διάστημα 18 μηνών.
Κατά τη συζήτηση, τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. αναφέρθηκαν στο καλό κλίμα συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής υπογραμμίζοντας ότι η συμβολή τους είναι καθοριστική προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικές υποδομές που θα καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε επίπεδο σχολικών μονάδων στην Αττική.
Μεταξύ άλλων τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την πορεία έργων που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης ωρίμανσης μελετών από την ΚτΥπ με στόχο να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η διαδικασία δρομολόγησης αναπτυξιακών έργων. Ειδικότερα από το ΠΕΠ Αττικής, χρηματοδοτούνται 22 πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ για την κατασκευή -επέκταση σχολικών μονάδων, ενώ έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 10 εκατομμύρια ευρώ για την εκπόνηση μελετών ώστε να ωριμάσουν έργα σχολικών υποδομών που θα χρηματοδοτηθούν από τη νέα χρηματοδοτική περίοδο.
Επιπλέον έγινε ιδιαίτερη αναφορά για την συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και της διαχειριστικής αρχής της στην υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμιση σχολικών κτιρίων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι διευθυντές της ΚτΥπ Α.Ε. Θ Κυριαζόπουλος και Χ. Μυγδάλης.