Η Τήλος πρωτοπόρος στη διαχείριση απορριμμάτων

Άργος Ορεστικό: Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Κωσταραζίου
28 Απριλίου 2022
Με 4 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.177 καφέ κάδους ενισχύθηκε ο Δήμος Ηλιούπολης
28 Απριλίου 2022
Show all

Η Τήλος πρωτοπόρος στη διαχείριση απορριμμάτων

Η Τήλος αλλάζει κατεύθυνση και πρωτοπορεί στη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων καθώς θέτει σε εφαρμογή τη διαλογή των αποβλήτων στη πηγή, σε κάθε σπίτι και κάθε επιχείρηση. Αποσύρει τους κάδους από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους. Τα σκουπίδια γίνονται “υλικά” προς αξιοποίηση, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Κάθε σπίτι έχει πλέον μια τσάντα από το πιλοτικό πρόγραμμα Just Go Zero όπου τοποθετεί τα «ανακυκλώσιμα υλικά» και μια για μη ανακυκλώσιμα.

Ο συλλέκτης της τσάντας έχει συζητήσει και ενημερώσει τον κάθε κάτοικο της Τήλου, τι τοποθετείται στη κάθε τσάντα.

Στη συνέχεια τις παραλαμβάνει από κάθε σπίτι και κάνει τη διαλογή.

Στοίχημα καθημερινό κάθε νοικοκυριού η σωστή διαλογή ώστε τα ανακυκλώσιμα να είναι 80-90%

Τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόγραμμα μπορεί να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα χάρη στη συνεργασία του δήμου Τήλου και πολιτών, οι οποίοι αλλάζουν συνήθειας και προστατεύουν το περιβάλλον του νησιού τους.

Συγχαρητήρια εκ μέρους του ΕΟΑΝ εξέφρασε στη δήμαρχο Μαρία Καμμά Αλιφέρη, στο ΔΣ της Τήλου και τους κατοίκους της Τήλου για τη μετατροπή του όμορφου νησιού των Δωδεκανήσων σε “νησί μηδενικών αποβλήτων”, ο πρόεδρος του οργανισμού Νίκος Χιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί μετά από πρόσκληση της δημάρχου. Ο κ. Χιωτάκης δήλωσε πως ο ΕΟΑΝ θα υποστηρίξει τη καινοτόμο πρωτοβουλία της Τήλου.