Κοινή δικογραφία για Δήμαρχο και Μητροπολίτη Κέρκυρας

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΝ-ΤΕΕ για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια
13 Απριλίου 2020
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες και θα είναι παρούσα στην «επόμενη μέρα»
14 Απριλίου 2020
Show all

Κοινή δικογραφία για Δήμαρχο και Μητροπολίτη Κέρκυρας

Κοινή δικογραφία σε βάρος του μητροπολίτη Κέρκυρας Νεκτάριου και της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντών Νήσων Μερόπης Υδραίου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνού σχημάτισε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κέρκυρας Δ. Λαμπρίδης.
Η δικογραφία σχηματίστηκε για παραβίαση της σχετικής ΠΝΠ και της ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Υγείας, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας

Όπως δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο εισαγγελέας Δ. Λαμπρίδης θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία που προβλέπεται για κάθε πολίτη τόσο για τον Μητροπολίτη, όσο και για τους αιρετούς που ήταν παρόντες κατά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Το αυτόφωρο λήγει απόψε (Μ. Δευτέρα).

Να σημειωθεί ότι χθες με δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες από τις εισαγγελικές αρχές για την παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου» μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σε εκκλησίες τόσο στην Κέρκυρα, όσο και στο Κουκάκι.

“Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.