Συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής απομάκρυναν παράνομα αναρτημένες αφίσες από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Κλειστό σχολικό γυμναστήριο Νέας Φιλαδέλφειας “Απόστολος Κόντος”: Ανακατασκευάστηκε το παρκέ
6 Οκτωβρίου 2020
Περιοριστικά μέτρα από σήμερα στην Π.Ε Αχαΐας και στον Δήμο Ιωαννιτών
6 Οκτωβρίου 2020
Show all

Συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής απομάκρυναν παράνομα αναρτημένες αφίσες από κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Αύριο θα ολοκληρωθεί η τριήμερη επιχείρηση αποξήλωσης δεκάδων αφισών που αναρτήθηκαν παράνομα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

Η παρέμβαση της περιφέρειας Αττικής ήταν άμεση στο παράνομο φαινόμενο. Μετά τις σχετικές αυτοψίες του εντοπισμού που σημείωσαν, το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας και οι επόπτες του οδικού δικτύου της περιφέρειας Αττικής, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ξεκίνησε χθες η διαδικασία. Τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας απομακρύνουν με ειδικά καλαθοφόρα οχήματα, αφίσες από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας Αθηνών, Θηβών, Αμφιθέας, Ιάσονος, Βουλιαγμένης, Μεσογείων, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πατησίων, Γαλατσίου , Κηφισίας και την Ιερά Οδό.

Σημειώνεται ότι οι αφίσες εκτός από τη ρύπανση αποτελούν κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς καθώς μπορεί να προκαλέσουν απόσπαση προσοχής αλλά και να αποκρύψουν ταμπέλες οδικής σήμανσης, όπως και φωτεινούς σηματοδότες.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης υπογράμμισε σχετικά: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ρυπαίνει το περιβάλλον και να απειλεί την οδική ασφάλεια. Μηδενική ανοχή σε όσους δεν εννοούν να συμμορφωθούν με το νόμο και επιμένουν να παρανομούν».