Πράσινο Κίνημα: Μόνη δίκαιη λύση η 4μηνη παράταση των 36.000 συμβασιούχων στους δήμους

Έργα πνοής και καινοτόμες δράσεις στην Ανατολική Αττική από την Περιφέρεια Αττικής
13 Ιανουαρίου 2021
Συνάντηση ΚΕΔΕ με τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΣ, στο επίκεντρο επανασχεδιασμός του “Αντώνης Τρίτσης”, νέο ΕΣΠΑ και Ταμείο
14 Ιανουαρίου 2021

Πράσινο Κίνημα: Μόνη δίκαιη λύση η 4μηνη παράταση των 36.000 συμβασιούχων στους δήμους

Σε πολύ δύσκολη θέση έχουν περιέλθει πολλοί από τους σχεδόν 36.000 εργαζόμενους του πρόσφατου κοινωφελούς προγράμματος εργασίας του ΟΑΕΔ, που απασχολούνται στους δήμους της χώρας και το Πράσινο Κίνημα έρχεται να αναδείξει αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
Όπως είναι γνωστό με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, έχουν ανασταλεί οι λειτουργίες μιας σειράς δομών των δήμων και των νομικών τους προσώπων, οι οποίες παρείχαν υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, προσχολικής αγωγής κ.α. Αυτή η εξέλιξη επηρεάζει άμεσα και τους συμβασιούχους εργαζόμενους, καθώς για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι δομές των δήμων, έχει διακοπεί η σύμβαση των εργαζομένων και φυσικά παραμένουν απλήρωτοι όλο αυτό το διάστημα αφού δεν δικαιούνται και τα επιδόματα που παίρνουν οι άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποιοι δήμοι επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα όμως “σκόνταψαν” στο νομικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο ζήτημα, οπότε θα πρέπει να υπάρχει κεντρική παρέμβαση.
Το Πράσινο Κίνημα, ζητά το αυτονόητο, να πληρωθούν άμεσα αυτοί οι εργαζόμενοι και παράλληλα να παραταθεί για τέσσερις μήνες η σύμβασή τους, καθώς με τις υπηρεσίες τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Επίσης, το Πράσινο Κίνημα υπενθυμίζει ότι στα συγκεκριμένα Προγράμματα η απασχόληση είναι 8μηνη και κύριος στόχος είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι προφανές πως τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει.
Σε δήλωσή του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης ανέφερε: “Δυστυχώς, οι συνέπειες της πανδημίας δεν είναι μόνο οι προφανείς της απώλειας χιλιάδων ανθρώπινων ζωών αλλά και σε οικονομικό – κοινωνικό επίπεδο. Το Πράσινο Κίνημα θεωρεί καθήκον του να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους χιλιάδες συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους. Αυτοί οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία. Θα πρέπει οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν και να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Επίσης, είναι αδήριτη ανάγκη η επέκταση κατά 4 μήνες των συμβάσεων. Το Πράσινο Κίνημα θα επιμείνει για να ικανοποιηθεί αυτό το δίκαιο αίτημα των χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *