Έρχονται ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Ηλιούπολης

Την οδική ασφάλεια στην πόλη ενδυναμώνει ο Δήμος Καλαμαριάς
10 Ιανουαρίου 2023
Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Πάργας
10 Ιανουαρίου 2023
Show all

Έρχονται ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Ηλιούπολης

Στην προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, με σταθμούς φόρτισης, προχωρά ο Δήμος Ηλιούπολης.

Όπως ενημερώνει τα σημεία χωροθέτησης των σταθμών τα οποία θα εξυπηρετούν ηλεκτρικά ποδήλατα υψηλών προδιαγραφών, τελευταίας τεχνολογίας, με ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS, θα είναι επτά .

Ειδικότερα:

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα προμηθευτεί ηλεκτρικά ποδήλατα τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία θα διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα 4G/GPS, το οποίο να στέλνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο στο λογισμικό διαχείρισης, αναφορικά με τη θέση του, την κίνησή του, τη στάθμευσή του και την κατάσταση της μπαταρίας του. Η μπαταρία θα είναι, ≥36V/13Ah, με ισχύ 250W και με αυτονομία μεγαλύτερη των 60 χλμ., ενώ όλα τα ποδήλατα θα διαθέτουν οθόνη που θα απεικονίζει βασικές ενδείξεις και λειτουργίες του ποδηλάτου. Όλα τα ποδήλατα θα έχουν μπρος και πίσω φώτα κυκλοφορίας Led, ενώ θα διαθέτουν και καλάθι για μικρά φορτία.

Τα σημεία χωροθέτησης όπως είχαν προταθεί κατά την υποβολή της πρότασης και αποτυπώνονται, επίσης, στον χάρτη είναι:

Άγιος Δημήτριος (σταθμός ΜΕΤΡΟ)
Ηλιούπολη (σταθμός ΜΕΤΡΟ)
Παπαναστασίου (Πολυκλαδικά)
Πλατεία Φλέμινγκ
Πλατεία Ανεξαρτησίας
Πλατεία Καποδίστρια
Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης
Οι δημότες της Ηλιούπολης αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να κάνουν αυτόματη χρήση των συγκεκριμένων ηλεκτρικών ποδηλάτων, χωρίς την παρουσία προσωπικού, με ένα συμβολικό αντίτιμο. Έτσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν και να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας του Συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την έκταση του Δήμου Ηλιούπολης.

Η επιχορήγηση για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων προέρχεται από το πρόγραμμα «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με δικαιούχο το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το οποίο θα έχει εποπτικό ρόλο.

«Μετά από πρόταση που υποβάλαμε στο Υπουργείο εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση ενός νέου σημαντικού φιλοπεριβαλλοντικού έργου με στόχο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους της πόλης μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης,.