Αγρίνιο: «Έξυπνα» συστήματα για καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες σχεδιάζει ο Δήμος

Τριπλή διάκριση για τον Δήμο Νάουσας στα Best City Awards 2023
17 Ιανουαρίου 2023
Περιφέρεια Αττικής: Όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Αττικής διαθέτουν πλέον νέο φωτισμό led
17 Ιανουαρίου 2023
Show all

Αγρίνιο: «Έξυπνα» συστήματα για καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες σχεδιάζει ο Δήμος

Σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών του Αγρινίου, σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Αγρινίου.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο, ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προϋπολογισμού 2.576.000 ευρώ.

Οι δράσεις που σχεδιάζει να υλοποιήσει ο Δήμος Αγρινίου, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα, έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑμεΑ, έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων, έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων, έξυπνο σύστημα προειδοποίησης και αντιμετώπισης κινδύνων ( πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού, κλπ), εντός των ορίων του δήμου και σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους, ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η πρόταση προβλέπει ακόμη την έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αγρινίου και του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΠΑ, για την υποβολή πρότασης στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με πρωτοβουλίες και δράσεις που συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των Αγρινιωτών. Είναι ξεκάθαρη η στόχευση για αξιοποίηση πόρων που υλοποιούν καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς όφελος των δημοτών», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.