Ανταλλακτική και Χαριστική βιβλιοθήκη στον Πολυχώρο Λιπασμάτων

Επιστημονική ομάδα με τη συμμετοχή του δήμου Θήρας βάζει στο μικροσκόπιο το ηφαίστειο Κολούμπου
8 Δεκεμβρίου 2022
Στον Δήμο Κηφισιάς τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα θα φωταγωγηθούν…ποδηλατώντας
8 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Ανταλλακτική και Χαριστική βιβλιοθήκη στον Πολυχώρο Λιπασμάτων

Μια νέα ιδέα υλοποιείται στον Πολυχώρο Λιπασμάτων. με τη δημιουργία Ανταλλακτικής και Χαριστικής βιβλιοθήκης, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν και να αφήσουν τα βιβλία που επιθυμούν εντελώς δωρεάν, στην μικρή βιβλιοθήκη που ξεκίνησε να λειτουργεί εντός του δημοτικού αναψυκτηρίου, στον Κράκαρη.

Μπορούν να φέρουν ένα βιβλίο χωρίς την υποχρέωση να πάρουν κάποιο άλλο και αντίστροφα.

Έτσι λοιπόν οι επισκέπτες ενημερώνονται ότι: «Αν έχετε διαβάσει ένα βιβλίο και θεωρείτε ότι είναι κρίμα να το αφήσετε να σκονίζεται στο ράφι της βιβλιοθήκης σας, έχετε τη δυνατότητα να το χαρίσετε ή να το ανταλλάξετε στην Ανταλλακτική και Χαριστική Βιβλιοθήκη του Πολυχώρου Λιπασμάτων».

Μόνη προϋπόθεση, τα βιβλία να είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς σημειώσεις και σκισμένες σελίδες. Έτσι πλέον οι επισκέπτες μπορούν παράλληλα να απολαύσουν τον καφέ ή το ρόφημα τους διαβάζοντας και “ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο στο πέλαγος”.

«Χαρίστε, δανειστείτε, ανταλλάξτε λοιπόν, προτείνετε ένα βιβλίο και αφήστε το να ταξιδέψει μακριά…. και μπορεί κάποια μέρα να το βρείτε μπροστά σας μετά από πολλές αναγνώσεις».