Γραφείο Στήριξης Ανέργων στον Δήμο Σερρών

Ογδόντα πέντε δήμοι δεσμεύονται στην Αποστολή της ΕΕ για τις Κλιματικά Ουδέτερες- Έξυπνες Πόλεις
8 Φεβρουαρίου 2023
Την προσοχή των πολιτών στις τηλεφωνικές απάτες εφιστά ο Δήμος Ναυπακτίας
8 Φεβρουαρίου 2023
Show all

Γραφείο Στήριξης Ανέργων στον Δήμο Σερρών

Στη λειτουργία Γραφείου Στήριξης Ανέργων προχωρά ο Δήμος Σερρών, για την ενίσχυση της απασχόλησης και της σύζευξη της ζήτησης και της προσφοράς εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Το Γραφείο Στήριξης Ανέργων αποτελεί μία νέα δωρεάν υπηρεσία του Δήμου μας, με την οποία υλοποιούμε μία ακόμη προεκλογική μας δέσμευση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Στόχος του Γραφείου Στήριξης Ανέργων, το οποίο λειτουργεί στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σερρών, είναι η σύζευξη της ζήτησης και της προσφοράς εργασίας μέσω της ενίσχυσης των μηχανισμών πληροφόρησης των Δημοτών για τις θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που λειτουργούν στον Δήμο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Με τη νέα υπηρεσία υποστηρίζουμε σε επίπεδο πληροφόρησης και συμβουλευτικής τους άνεργους με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως νέοι άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και χρόνια προβλήματα υγείας, μακροχρόνια άνεργοι, ΡΟΜΑ κ.α.».

Συγκεκριμένα, η νέα υπηρεσία συνδυάζει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με τα χαρακτηριστικά των ανέργων Δημοτών, μέσω μίας καινοτόμας εφαρμογής, η οποία αποτυπώνει τη συνολική εικόνα όλων των διαθέσιμων θέσεων εργασίας σε οποιονδήποτε τομέα.

Παράλληλα, στην εφαρμογή καταχωρούνται από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Γραφείου Στήριξης Ανέργων βασικά χαρακτηριστικά του εργασιακού προφίλ, των δεξιοτήτων και της εμπειρίας των ενδιαφερόμενων, ώστε να πραγματοποιηθεί η σύνδεση των υποψήφιων εργαζόμενων με τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, το Γραφείο Στήριξης Ανέργων παρέχει δωρεάν υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής, την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης επιδοτούμενα ή μη κ.α.

«Προτεραιότητά μας στη Δημοτική Αρχή είναι η συνεχής ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και δομών για την στήριξη των συνδημοτών μας, που έχουν ανάγκη, ταυτόχρονα με τη βελτίωση των υφιστάμενων κοινωνικών δομών και δράσεων», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

«Το Γραφείο Στήριξης Ανέργων έρχεται με μία σειρά δράσεων να καλύψει τρεις πυλώνες: την εργασιακή απασχόληση, την αυτοαπασχόληση και την κοινωνική ασφάλιση», σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου, αναφερόμενη στον τρόπο λειτουργίας της καινοτόμας εφαρμογής για την πρόσβαση των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται καθημερινά στις υπαλλήλους που υποστηρίζουν το Γραφείο Στήριξης Ανέργων:

Βαΐα Αγαθανάση, Γραφείο 125 στο Διοικητήριο, τηλ.2321350549

Χρυσάνθη Μιχαλάκη, Γραφείο 117 στο Διοικητήριο, τηλ.2321350028

Αικατερίνη Γκόγκα, Παράρτημα ΡΟΜΑ, Ανατολικής Θράκης 5, τηλ.2321066415