Δήμος Βοΐου: Συνέδριο για την εφαρμογή ρομποτικής εκπαίδευσης στα σχολεία

Νέα εφαρμογή για κινητά αναδεικνύει πολιτισμό, ιστορία και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου
4 Δεκεμβρίου 2023
To Kέντρο Κοινότητας Δήμου Πρέβεζας ενημερώνει για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
4 Δεκεμβρίου 2023
Show all

Δήμος Βοΐου: Συνέδριο για την εφαρμογή ρομποτικής εκπαίδευσης στα σχολεία

Δήμος Βοΐου: Συνέδριο για την εφαρμογή ρομποτικής εκπαίδευσης στα σχολεία

Στόχος η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και η ανάδειξη και προστασία των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000

Ο Δήμος Βοΐου στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίησή των πολιτών για την περιβαλλοντική διαχείριση και την ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, διοργανώνει συνέδριο την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, ώρα 11:30π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων Τραμπάντζειου Γυμνασίου Σιάτιστας.

Το συνέδριο στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας τους στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Θα δοθεί έμφαση στο ρόλο της εκπαίδευσης στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και στην ανάδειξη και προστασία των προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Θα εστιάσει σε καινοτόμες διδακτικές πρακτικές που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και συγκεκριμένα τη ρομποτική.

Θα παρουσιαστούν επίσης τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα περιβαλλοντικής και ρομποτικής εκπαίδευσης «Δήμος Βοΐου: Ένας τόπος μαγικός» που υλοποιήθηκε σε 19 σχολικές μονάδες του Δήμου, με σκοπό την προώθηση συναφών πρακτικών.

Αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης γόνιμου διαλόγου μεταξύ εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών φορέων, ειδικών έρευνας και ανάπτυξης, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημονικής κοινότητας καθώς και πολιτών.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «Ενημέρωση μαθητών Δήμου Βοΐου με τη μέθοδο Ρομποτικής Εκπαίδευσης σε θέματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης», που υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Ολοκλήρωση Εθνικού Συστήματος προστατευόμενων περιοχών και διαχειριστικών δομών περιοχών NATURA 2000, η οποία χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020.