Υπογραφή έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο δήμο Ανωγείων

Δ. Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη: Ψήφισμα Καταδίκης της βιαιοπραγίας κατά Αντιδημάρχου
2 Μαΐου 2024
Π. Δυτ. Μακεδονίας: Δημιουργεί Μητρώο Γεφυρών – Τεχνικών Έργων
2 Μαΐου 2024
Show all

Υπογραφή έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο δήμο Ανωγείων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Υπογραφή έργου εξοικονόμησης ενέργειας στο δήμο Ανωγείων

Υπεγράφη στο δημαρχείο Ανωγείων σύμβαση προϋπολογισμού μελέτης 294.287,19 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ Α.Κ.Ο.Μ.Μ. – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α» μεταξύ του δήμου και την ανάδοχο εταιρεία.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD – LEADER και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014-2020) ΜΕΤΡΟ 19: «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Ενδεικτικά οι εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν αφορούν την τοποθέτηση θερμοπρόσοψης, την αντικατάσταση κουφωμάτων, τις εργασίες θερμομόνωσης δώματος και κεκλιμένων δωμάτων, την τοποθέτηση υδρορροών, την αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης και τέλος την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση ενός ιδιαίτερα ενεργοβόρου δημοτικού κτιρίου με αυξημένη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω των δομών που φιλοξενεί, και απώτερος σκοπός είναι η εναρμόνιση του με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση.

Η σύμβαση εκτέλεσης του έργου ορίζεται στους 12 μήνες από την ημερομηνία υπογραφή της. Η σύμβαση, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, συνοδεύεται από Εγγύηση Καλής Εκτέλεσης.