Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Δράσεις πρόληψης υγείας & ψυχικής υγείας με το Χαμόγελο του Παιδιού στην πλ. Κύπρου

ΕΔΕΥΑ: Αίρονται τελεσίδικα τα εμπόδια επιχορήγησης των ΔΕΥΑ
3 Απριλίου 2023
Λάρισα: Διαδικτυακή διαβούλευση του Δήμου για καλύτερες μετακινήσεις στην πόλη
3 Απριλίου 2023
Show all

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Δράσεις πρόληψης υγείας & ψυχικής υγείας με το Χαμόγελο του Παιδιού στην πλ. Κύπρου

Η πρώτη ολιστική δράση πρόληψης για παιδιά,γονείς και εκπαιδευτικούς, που πραγματοποιεί ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό το «Χαμόγελο το Παιδιού» και το Π.Γ.Ν. «Αττικό», πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3/4, στο πλαίσιο της εβδομάδας πρόληψης και ψυχικής υγείας,.

Στην πλατεία Κύπρου, η κινητή μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» με ειδικούς του Οργανισμού το «Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης.

Τα παιδιά που υποβλήθηκαν σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο, παρέλαβαν ατομικό δελτίο, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Σήμερα, επισκέφθηκαν το χώρο τα 3 πρώτα σχολεία και θα ακολουθήσουν και τις επόμενες μέρες άλλες σχολικές μονάδες.

Παράλληλα, τόσο οι μικροί μας φίλοι όσο και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε επιμορφωτικές δράσεις το περιεχόμενο των οποίων αφορά θέματα σχετικά με την καθημερινότητα των παιδιών αλλά και το μέλλον τους (π.χ. ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο, ενδοσχολική βία και σχολικός εκφοβισμός, εκφοβισμός μέσω του διαδικτύου, ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική βία, εξαφανίσεις κ.ά.).

Οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή 07/04, ενώ το διήμερο (05/04-06/04) στην πλατεία Κύπρου από τις 10:00 έως τις 14:00, υπενθυμίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί στην κινητή μονάδα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» με την υποστήριξη του τμήματος Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. «Αττικό», αιμοδοσία.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης, καλούνται οι κάτοικοι της πόλης, να συμμετέχουν δίνοντας αίμα.