Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση στα Δημοτικά Σχολεία Αιανής και Κοίλων

Σε διαβούλευση έως τις 19 Δεκεμβρίου το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Open Government Partnership (OGP)
9 Δεκεμβρίου 2022
Συνεισφορά τροφίμων για το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» του Δήμου Σκύδρας
9 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση στα Δημοτικά Σχολεία Αιανής και Κοίλων

Ακόμη δύο σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης αναβαθμίζονται ενεργειακά, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των κτiρίων και την παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2.

Οι συμβάσεις που υπεγράφησαν από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τους νόμιμους εκπροσώπους των αναδόχων, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο, αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Αιανής και Κοίλων. Στη διαδικασία παρέστη και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών, Νούλα Τουμπουλίδου.

Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις των δύο σχολικών μονάδων περιλαμβάνουν παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στα φέροντα στοιχεία για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED.

Το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Αιανής έχει αναλάβει η «Κοινοπραξία Διαβάτης Κωνσταντίνος του Ευσταθίου-Μαυρόπουλος Νικόλαος του Κοσμά». Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 374.625.96 ευρώ, ενώ η συμβατική δαπάνη είναι 243.185,80 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Το έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κοίλων έχει αναλάβει η «Κοινοπραξία Τσιαούσης Παναγιώτης – Αφοι Τσιαούση Ο.Ε.» . Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 522.497.56 ευρώ, ενώ η συμβατική δαπάνη είναι 328.896,87 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014 -2020».