Δήμος Λαρισαίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – «Αναζητώντας εργασιακές διαδρομές… με όχημα τις δεξιότητες…»

Πράσινο σημείο κατασκευάζεται άμεσα στον Δήμο Ζηρού
28 Φεβρουαρίου 2023
Ιωάννινα: Δημοπρατείται το έργο σύνδεσης της δομής Κατσικά με τον παραλίμνιο πεζόδρομο
28 Φεβρουαρίου 2023
Show all

Δήμος Λαρισαίων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – «Αναζητώντας εργασιακές διαδρομές… με όχημα τις δεξιότητες…»

Το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων, λαμβάνοντας υπόψη τις διαρκείς αλλαγές που σημειώνονται στην αγορά εργασίας και ειδικότερα στην αναζήτηση εργασίας από νέους και νέες, ξεκινά τον Κύκλο Μάθησης με τίτλο «Αναζητώντας εργασιακές διαδρομές… με όχημα τις δεξιότητες», το οποίο εντάσσεται στον πυλώνα «Μάθηση & Αγορά Εργασίας».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την μικτή μέθοδος διδασκαλίας (δια ζώσης και ασύγχρονη εκπαίδευση) και θα περιλαμβάνει:

2 δια ζώσης εργαστήρια στις 10 Μαρτίου 2023 & 17 Μαρτίου 2023, ώρες 16:30-19:30 στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δ. Λαρισαίων, Αιόλου 4, Λάρισα και
εξ αποστάσεως αλληλεπίδραση
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 20 (με σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής) νέες και νέους χωρίς εργασία έως 30 ετών ή και σπουδαστές ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α., ΙΕΚ Δ.ΥΠ.Α., Δημοσίων ή Ιδιωτικών ΙΕΚ, ΑΤΕΙ – ΑΕΙ κλπ.
Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια ήπιων (soft) και ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, η ανάδειξη των δυνατών τους σημείων, η δημιουργία του δικού τους brand name και του δικού τους σχεδίου δράσης, η δικτύωση, η συμμετοχή σε συλλογικότητες και η αποτύπωση όλων αυτών στο europass, στο portfolio και στη συνέντευξη επιλογής.

Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα μπορούν:

Να μάθουν να «σκέφτονται έξω από κουτί»
Να αντιληφθούν τη σημασία των ήπιων δεξιοτήτων και του τρόπου που αυτές καλλιεργούνται
Να προσεγγίσουν την έννοια της δικτύωσης, της συλλογικότητας και της ενεργού πολιτειότητας
Να αποκτήσουν τεχνικές γνώσεις αναζήτησης εργασίας (σύνταξη βιογραφικού και συνέντευξη επιλογής)
Να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να προβληματιστούν θετικά.
Πρόκειται για μια συνέργεια του Δήμου Λαρισαίων – στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Λάρισα η Πόλη που Μαθαίνει» και του Πανεπιστημίου των Πολιτών με το Τμήμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & ΒΝΣ της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Θεσσαλίας. Παράλληλα, στη σύμπραξη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, ως συνεργάτες, εξειδικευμένα στελέχη και άλλων φορέων της Λάρισας, όπως το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, το Γραφείο Επαγγελματικού Προσανα-τολισμού της ΔΔΕ Λάρισας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.

Εισηγητές:
Βαϊόπουλος Αχιλλέας: Εργασιακός Ψυχολόγος Msc Σύμβουλος Απασχόλησης Δικτύου Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας

Γεροστέργιου Κέλλυ: Υποψήφια Διδάκτωρ Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Προϊσταμένη Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και ΒΝΣ της Περ/κης Δ/νσης Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α. – πρώην ΟΑΕΔ) Θεσσαλίας. Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Μέλος Επιστημονικών Ενώσεων. Μέλος Επιστημονικής Ομάδας Πανεπιστημίου Πολιτών Δήμου Λαρισαίων και Συντονίστρια Κύκλου Μάθησης «Μάθηση και Αγορά Εργασίας»

Κουτσοπούλου Φωτεινή: Κοινωνιολόγος, Εκπαίδευση Ενηλίκων Msc Υπεύθυνη Επαγγελματικού προσανατολισμού της ΔΔΕ Λάρισας

Παναγούλης Ντίνος: Κοινωνικός Ανθρωπολόγος Εκπαιδευτής Ενηλίκων, MEd Επιστημονικός Συνεργάτης & Συντονιστής Δικτύου Συμβουλευτικής και Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας

Οργάνωση & Συντονισμός: Γεροστέργιου Κέλλυ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών:
https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/
Για εγγραφές:
https://docs.google.com/forms/d/1dtsz3jVWHOGXk9H9HoenGFG1Px1R7je1jRuuWw-2PDw/edit

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων. Ο Κύκλος Μάθησης «Αναζητώντας εργασιακές διαδρομές… με όχημα τις δεξιότητες…» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».