Δήμος Λαρισαίων: Η κοινωνία μας εδώ και δύο ημέρες είναι βουβή και συγκλονισμένη, ξεχειλίζει όμως από ανθρωπιά και αλληλεγγύη

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στους 46 οι νεκροί, συνεχίζονται οι έρευνες των συνεργείων διάσωσης
2 Μαρτίου 2023
Εκσυγχρονίζονται οι υποδομές και το δίκτυο ύδρευσης της Φυλής
2 Μαρτίου 2023
Show all

Δήμος Λαρισαίων: Η κοινωνία μας εδώ και δύο ημέρες είναι βουβή και συγκλονισμένη, ξεχειλίζει όμως από ανθρωπιά και αλληλεγγύη

«Η πόλη της Λάρισας και οι άνθρωποι της έχουν σηκώσει τεράστιο βάρος από την πρώτη ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Η κοινωνία της Λάρισας εδώ και δυο ημέρες είναι βουβή και συγκλονισμένη! Παράλληλα όμως ξεχειλίζει από ανθρωπιά και αλληλεγγύη!» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «ο δήμος, συμπολίτες μας, κάτοικοι της Λάρισας, που εργάζονται στην Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και τον Στρατό βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας

Στα δυο Νοσοκομεία της πόλης και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικά στελέχη κλήθηκαν να διαχειριστούν αρχικά την περίθαλψη των τραυματιών και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν το μακάβριο έργο την ταυτοποίησης των νεκρών.

Κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του δήμου μας και άλλων φορέων κάνουν ότι επιβάλει το καθήκον και η επιστήμη για να στηρίξουν τις οικογένειες των νεκρών.

Κλίνες ξενοδοχείων από την πόλη διατέθηκαν δωρεάν στις οικογένειες τραυματιών και νεκρών

Και οι Λαρισαίοι, κυρίως νέα παιδιά, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας έτρεξαν να προσφέρουν το αίμα τους.

Όπως χθες έτσι και σήμερα, παρά το ψιλόβροχο, ουρές ανθρώπων έχουν σχηματιστεί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας για να συμμετάσχουν στην έκτακτη αιμοδοσία που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Η κοινωνία της Λάρισας εδώ και δυο ημέρες είναι βουβή και συγκλονισμένη! Παράλληλα όμως ξεχειλίζει από ανθρωπιά και αλληλεγγύη!».