Δήμος Πύργου: Πρόταση ψηφιακής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης

Δ. Παπαστεργίου στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης: «Αφήστε την Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να δουλέψει»
13 Ιανουαρίου 2023
Συνεχίζεται η διαβούλευση για την κατάρτιση του Τ.Π.Σ. του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
13 Ιανουαρίου 2023
Show all

Δήμος Πύργου: Πρόταση ψηφιακής διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης

Πρόταση για την ψηφιακή διαχείριση του δικτύου ύδρευσης σε όλο τον Δήμο Πύργου, ύψους 9 εκατ. ευρώ, ετοιμάζεται να υποβάλει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα η ΔΕΥΑΠ. Το έργο αφορά την τοποθέτηση ψηφιακών καταμετρητών σε όλο το δήμο.

Τα νέα αυτά δεδομένα συζητήθηκαν εκτενώς στην συνάντηση που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τα στελέχη της επιχείρησης.

«Είμαστε προ της ανακοίνωσης μιας νέας υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ του προγράμματος ΕΣΠΑ, που αφορά την ψηφιοποίηση του συστήματος ύδρευσης. Ένα σύστημα εκσυγχρονισμού το οποία λειτουργεί δίκαια και προλαμβάνει τη σπατάλη νερού διότι ανταποκρίνεται άμεσα, μέσω ανιχνευτών, στις όποιες βλάβες υπάρχουν. Έτσι λοιπόν ο πολίτης έχει ποιοτικότερες και φτηνότερες υπηρεσίες. Συζητήθηκε επί της αρχής πως θα γίνει η πρόταση, ενώ έχει προηγηθεί συνάντηση και σε κεντρικό επίπεδο. Ουσιαστικά είναι ένα έργο που μόνο οι ΔΕΥΑ μπορούν να υλοποιήσουν. Εκτιμώ ότι θα έχουμε θετική έκβαση και θα είναι ένα τεράστιο έργο για τον Δήμο. Να σημειώσουμε ότι έχει ήδη παραχθεί τεράστιο έργο τα προηγούμενα χρόνια από την ΔΕΥΑΠ, συνολικού ύψους 6 εκ. ευρώ. Είμαστε από τους Δήμους με το πιο καθαρό νερό, με θεαματική βελτίωση του συστήματος ύδρευσης σε επίπεδο διανομής στην πόλη και τα τοπικά διαμερίσματα. Βεβαίως πρέπει να υπάρξει βελτίωση στο εργοστάσιο Ερυμάνθου και τον κεντρικό αγωγό, αλλά κι αυτό θα μπει σε αντίστοιχη πορεία με το έργο της ΔΕΥΑΠ», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Την αισιοδοξία της για την έκβαση της πρότασης, εξέφρασε και η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου: «Η ΔΕΥΑΠ συνεχίζει διαρκώς τον εκσυγχρονισμό της. Συζητήσαμε στην προκειμένη περίπτωση την κατάθεση νέας μελέτης προς χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση ψηφιακών καταμετρητών σε όλες τις κοινότητες. Αυτό θα είναι το νέο μας μεγάλο έργο. Ήδη ως γνωστόν βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο αντικατάστασης ψηφιακών μετρητών στις Δ.Ε. Ιάρδανου, Βώλακος και Ωλένης. Παράλληλα, προχωρούμε στη μεγάλη δημοπράτηση εγκατάστασης φ/β στον Βιολογικό, ύψους 1,5 εκ. ευρώ, που θα φέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους στην αποχέτευση».