Δήμος Σκύδρας: Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς – «Από τα πειράγματα στον εκφοβισμό»

«The Comic Con 7»: 22 Έλληνες δημιουργοί «ξεναγούν» τους επισκέπτες στις γωνιές της Θεσσαλονίκης
4 Μαΐου 2023
Δήμος Κιλκίς: Ορκίστηκαν 29 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”
4 Μαΐου 2023
Show all

Δήμος Σκύδρας: Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς – «Από τα πειράγματα στον εκφοβισμό»

Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Από τα πειράγματα στον εκφοβισμό», διοργανώνει ο δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του δήμου. Το σεμινάριο, διάρκειας οκτώ ωρών, θα υλοποιηθεί σε δύο ημέρες: Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 13:30’ – 16:30΄, στο Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας (Καλή).

Τα τελευταία χρόνια, η ενδοσχολική βία απασχολεί ολοένα και περισσότερο την εκπαιδευτική κοινότητα και τη σχολική ζωή των μαθητών. Σχεδόν καθημερινά καταγράφονται περιστατικά εκφοβισμού παιδιών.

Σκοπός του σεμιναρίου να διερευνηθούν οι αιτίες που προκαλούν την επιθετικότητα των παιδιών, τις μορφές που μπορεί να λάβει μέσα στο σχολικό πλαίσιο και τις πρακτικές που μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά και υποστηρικτικά για εκπαιδευτικούς και μαθητές σ΄ εκδηλώσεις φαινομένων, όπως οι συγκρούσεις και ο σχολικός εκφοβισμός. Ταυτόχρονα, θα συζητηθούν οι τρόποι που μπορούν οι εκπαιδευτικοί να προσεγγίσουν και να επικοινωνήσουν με τους γονείς χτίζοντας μία σχέση συνεργασίας στην πρόληψη κι αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί εκπαιδευτικό υλικό. Επίσης, όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, μπορούν να φέρουν δικά τους περιστατικά κατόπιν συνεννόησης με τις υπεύθυνες του σεμιναρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας: 2381351770 και 2381351771. Υπεύθυνες σεμιναρίου: Άννα Αθανασίου, Κοινωνική Λειτουργός και Κωνσταντίνα Μπατζάκα, Ψυχολόγος.