Δήμος Τρικκαίων: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2023 και το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων ύψους 30 εκ. ευρώ

Δ. Παπαστεργίου: Το Πρόγραμμα «Άργος» αποκαθιστά λάθη του παρελθόντος και δίνει ανάσα στους δήμους
30 Δεκεμβρίου 2022
Γιατρό καρδιολόγο προσέλαβε ο δήμος Νισυρίων για τις ανάγκες των πολιτών
30 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Δήμος Τρικκαίων: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2023 και το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων ύψους 30 εκ. ευρώ

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και τον μεγαλύτερο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων λίγο πριν τη δύση του 2022, το βράδυ της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα έργων αφορούν σε έναν δήμο σύγχρονο και με ανθρώπινο πρόσωπο. Κάτι που επιτυγχάνεται με τα έργα, τις υποδομές, την οικονομική εξυγίανση, την αξιοποίηση όλων των ελληνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε τον δήμο Τρικκαίων ως «πρωταθλητή σε κάθε ευρωπαϊκό και εθνικό πρόγραμμα», δίνοντας το παράδειγμα των προτάσεων που ενέκρινε το Ταμείο Ανάκαμψης για έργα ύψους 7 εκ. ευρώ (σε τομείς ψηφιακούς, τεχνολογίας, πολιτικής προστασίας, περιβάλλοντος, υποδομών κ.α.), αλλά και του ΕΣΠΑ, με τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Από τα 30 στα 50 εκ. ευρώ

Τόνισε ότι από τα 30 εκ. ευρώ του προγράμματος έργων, τα 22 εκ. ευρώ είναι νέα έργα , όπως για Smart Cities και αναπλάσεις. Από τον ερχόμενο μήνα μάλιστα, τα έργα θα αυξηθούν κατά σχεδόν 1,5 εκ. ευρώ με την πρώτη αναμόρφωση, αλλά και με εγκρίσεις έργων ύψους άλλων περίπου 20 εκ. ευρώ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών των αναμενόμενων εγκρίσεων, η Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων Ριζώματος – Πλατάνου, η αντίστοιχη των Μ. Καλυβίων, η αγροτική οδοποιία, η ύδρευση της Κόρης, το Αθλητικό Κέντρο Βαλτινού κ.α.).
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπαστεργίου σε έργα που δεν εγγράφονται μεν στον προϋπολογισμό, έχουν, όμως, άμεση σχέση με τη βελτίωση της ζωής στον δήμο Τρικκαίων και υλοποιούνται παράλληλα με τη συνεργασία του δήμου, όπως η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα ανέλθει τελικά στα σχεδόν 55 εκ. €, ή το φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΤ, που θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό την καταβολή ποσών από τη δημοτική επιχείρηση στην κατανάλωση ρεύματος.