Δεκαέξι απινιδωτές σε μικρούς νησιωτικούς δήμους από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Ρέθυμνο: Έργα για την προσβασιμότητα κατοίκων της υπαίθρου στις περιουσίες τους
2 Μαρτίου 2023
Δήμος Ν. Ιωνίας: Στενή συνεργασία με τη διοίκηση του “Αγία Όλγα”
2 Μαρτίου 2023
Show all

Δεκαέξι απινιδωτές σε μικρούς νησιωτικούς δήμους από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Δεκαέξι απινιδωτές σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διέθεσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της.

Τα νησιά στα οποία δόθηκαν απινιδωτές είναι το Αγαθονήσι, η Αστυπάλαια, η Κάσος, οι Λειψοί, η Μεγίστη, η Νίσυρος, η Σύμη, η Τήλος, η Χάλκη, η Ανάφη, η Αντίπαρος, η Κίμωλος, η Κύθνος, η Σέριφος, η Σίκινος και η Φολέγανδρος.

Η δαπάνη προμήθειας των απινιδωτών καθώς και η εκπαίδευση στελεχών των Δήμων καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου.

Η Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου θεωρεί άκρως απαραίτητη την ύπαρξη απινιδωτών στα μικρά ιδίως νησιά της Περιφέρειας διότι αποτελούν το πλέον χρήσιμο όργανο για την άμεση και σωτήρια αντιμετώπιση καρδιακών επεισοδίων τόσο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών όσο και για τους πολυπληθείς καλοκαιρινούς επισκέπτες τους.

«Η Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Δημάρχων και μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της θα προσφέρει ότι μπορεί για την βελτίωση της ποιότητας των ακριτικών μας νησιών», όπως αναφέρει σχετικά.