Δύο scanner σήμανσης ζώων παραχώρησε ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης στο Α.Τ. της περιοχής

Πάτρα: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης
9 Φεβρουαρίου 2023
Ναύπακτος: Να εμβολιάσουν, τσιπάρουν και στειρώσουν τα ζώα τους καλεί τους ιδιοκτήτες ο Δήμος
9 Φεβρουαρίου 2023
Show all

Δύο scanner σήμανσης ζώων παραχώρησε ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης στο Α.Τ. της περιοχής

Δύο συσκευές – αναγνώστες σήμανσης ζώων (scanner), παραχώρησε ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης στο Α.Τ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης.
Πρόκειται για δύο από τις συνολικά οκτώ συσκευές που έχει προμηθευτεί ο δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, με σκοπό τη διαπίστωση της ύπαρξης σήμανσης (microchip) στα ζώα συντροφιάς, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο Ν. 4830/2021.
Η δωρεάν παραχώρηση των παραπάνω συσκευών αναμένεται να διευκολύνει το ιδιαίτερα δύσκολο και επίπονο έργο της Αστυνομίας όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς καθώς ταυτόχρονα θα συνδράμει και τον δήμο σε θέματα που άπτονται των κοινών αρμοδιοτήτων. Δηλαδή για τον έλεγχο και τη βεβαίωση των παραβιάσεων του άρθρου 35 του Ν. 4830/2021 (ενδεικτικά: παράλειψη σήμανσης ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, μη τήρηση των κανόνων ευζωίας τους καθώς και των σχετικών υγειονομικών διατάξεων, κακοποίηση ή/και βάναυση συμπεριφορά προς ζώα κ.λ.π.).
Τις συσκευές παρέδωσε ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου και παρέλαβαν ο Διοικητής του Α.Τ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης Γεώργιος Τσιρογιάννης υποδιευθυντής και ο αρχιφύλακας Παναγιώτης Γλάνιας Αρχιφύλακας.