Εγκαινιάστηκε η βιοκλιματική πλατεία Δημαρχείου Δάφνης

Έργα του Δήμου Χαλκιδέων στη Σ.Β.Α.Α του ΕΣΠΑ 2021-2027
27 Δεκεμβρίου 2023
Υπογραφή σύμβασης για έργα διαχείρισης λυμάτων και απορριμμάτων στον Δήμο Χερσονήσου
27 Δεκεμβρίου 2023
Show all

Εγκαινιάστηκε η βιοκλιματική πλατεία Δημαρχείου Δάφνης

Εγκαινιάστηκε η βιοκλιματική πλατεία Δημαρχείου Δάφνης

Παραδόθηκε το έργο αναβάθμισης της πλατείας Δημαρχείου Δάφνης, σε βιοκλιματική, και των παρακείμενων πεζόδρομων του ιστορικού κέντρου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον δήμαρχο Τ. Μπινίσκο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκη.

Το έργο, ήταν προϋπολογισμού 7,9 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με 6,985 εκατομμύρια ευρώ και από ίδιους πόρους του Δήμου με 915.000 ευρώ.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν διεύρυνση των πεζοδρομίων, κατασκευή ζώνης απρόσκοπτης πορείας Ατόμων Μειωμένης Κινητικότητας και μέσων διευκόλυνσης, πλακόστρωση με αντιολισθητικό δάπεδο υψηλής αντοχής, οργανωμένη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων, διαμόρφωση επιτρεπόμενων σημείων στάθμευσης, ομοιόμορφο φωτισμό, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και επέκταση και εμπλουτισμός του υπάρχοντος πρασίνου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι η αναβάθμιση της πλατείας είναι ένα έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητά της περιοχής. «Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιοκλιματικό έργο τις υποδομές του οποίου μπορούν να χαίρονται όλοι οι κάτοικοι, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά και συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Για εμάς, η αξιοποίηση κάθε ελεύθερου χώρου του αστικού ιστού, με σεβασμό στο περιβάλλον, είναι επιβεβλημένη», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.