Ειδικό εξοπλισμό περισυλλογής ζώων αποκτά ο Δήμος Ελευσίνας

Λαμία: Πρόταση για βιώσιμη ανάπτυξη Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας των Λουτρών Υπάτης από Δήμο και φορείς
19 Δεκεμβρίου 2022
Δήμος Ιωαννιτών: Ο δήμαρχος παρατείνει για λόγους υγείας, την παραμονή του στην Αθήνα
19 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Ειδικό εξοπλισμό περισυλλογής ζώων αποκτά ο Δήμος Ελευσίνας

Στην προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για την ασφαλή περισυλλογή αδέσποτων ζώων και την παροχή Α’ Βοηθειών, προχωρά ο Δήμος Ελευσίνας μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, από τον δήμαρχο Α. Οικονόμου και τον ανάδοχο.

Ειδικότερα, αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια εξοπλισμού περισυλλογής ζώων που θα τοποθετηθεί σε υπάρχον κλειστό φορτηγό (VAN) για την εξυπηρέτηση των σχετικών αναγκών της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ελευσίνας.

Το van θα διαθέτει iq boxes σε όλα τα μεγέθη, ντουλάπια πρώτων βοηθειών για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού, φορεία ασφαλούς μεταφοράς ζώων, ράμπα πρόσβασης, μονάδες απολύμανσης.

«Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση εκτάκτων και καθημερινών αναγκών, που θα συμβάλλει στην έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά τραυματισμένων ζώων σε χώρους φροντίδας», όπως αναφέρει ο Δήμος σχετικά.

«Με το νεοσύστατο και πλέον αυτόνομο τμήμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την ευζωία τους. Τα αδέσποτα ζώα, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για κάθε Δήμο, το οποίο δεν δημιουργείται από μόνο του αλλά από ανθρώπινες παρεμβάσεις και η μόνη και απόλυτη λύση είναι ξεκάθαρα στο δικό μας χέρι. Δυστυχώς, καθημερινά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσμενή περιστατικά απέναντι στα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας, είτε με δηλητηριάσεις είτε με τροχαία ατυχήματα και οφείλουμε απέναντι στους απροστάτευτους αυτούς, φίλους μας, να είμαστε σε ετοιμότητα για τη διαχείριση οποιουδήποτε τέτοιου περιστατικού, οποιαδήποτε ώρα κι αν συμβεί. Με αυτήν την προμήθεια, θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας τις πρώτες βοήθειες και την ασφαλέστερη περισυλλογή τους», δήλωσε ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου.