Ηράκλειο: Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας

Ελασσόνα: Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας από τον Δήμο και πέντε νομικά πρόσωπα
12 Ιανουαρίου 2023
Τήνος: Κανάλι επικοινωνίας Δήμου-πολιτών, για προβλήματα καθημερινότητας
12 Ιανουαρίου 2023
Show all

Ηράκλειο: Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου ικανοποιείται με την λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εξής, σε κτίριο στην Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της δομής, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη , του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας Μανόλη Βασιλάκη, της Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Καναβάκη, του διευθυντή των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φανούρη Οικονομάκη, της προέδρου της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Γιάννας Ανυφαντάκη καθώς και υπηρεσιακών στελεχών.

Το ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ στεγάζεται σε ακίνητο 270 τ.μ. που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 47-49 και το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα προκειμένου να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας καθώς και φροντίδας υγείας σε ηλικιωμένους. Έχει στελεχωθεί όπως όλα τα αντίστοιχα Κέντρα του Δήμου Ηρακλείου από επαγγελματίες Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Νοσηλευτές και Οικογενειακούς Βοηθούς και σε αυτό θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι της 1η Δημοτικής Κοινότητας ανεξάρτητα από την ηλικία, θρησκεία και εθνικότητα καθώς και όσοι αντιμετωπίζουν ειδικές καταστάσεις ,όπου απαιτείται άμεσα κοινωνική παρέμβαση. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται και οι υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της περιοχής.

Ο Δήμαρχος σε δήλωση του αμέσως μετά τα εγκαίνια της δομής εξέφρασε την ικανοποίηση του τονίζοντας : «ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του κέντρου του Ηρακλείου πήρε σάρκα και οστά. Πλέον, χάριν στην επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής έχουν στη διάθεσή τους πιο εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες που είναι απαραίτητες ειδικά για ανθρώπους κάποιας ηλικίας. Για αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιάσουν και αυτήν την νέα δομή, το δεύτερο ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ που θα λειτουργεί στην 1η Δημοτική Κοινότητα δηλαδή, καθώς το ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Αγίας Τριάδας θα εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του κανονικά».

Η διαδικασία ανεύρεσης , διαμόρφωσης και ολοκλήρωσης του κτιρίου έγινε μετά από συνεργασία των Αντιδημαρχιών Δημοτικής Περιουσίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.