Κατά της ανέγερσης ξενοδοχείου στα Φαλάσαιρνα οι δήμοι Κισσάμου, Χανίων, Πλατανιά και Καντάνου- Σελίνου

Εκδήλωση διαβούλευσης στο Δήμο Ύδρας, για το σχεδιασμό του νέου προγράμματος LEADER 2023-2027 στις Νήσους Αττικής
13 Μαρτίου 2023
Πάτρα: Βανδαλισμοί στο έλος της Αγυιάς
13 Μαρτίου 2023
Show all

Κατά της ανέγερσης ξενοδοχείου στα Φαλάσαιρνα οι δήμοι Κισσάμου, Χανίων, Πλατανιά και Καντάνου- Σελίνου

Κατά της ανέγερσης ξενοδοχείου φαραωνικού μεγέθους τα Φαλάσαρνα τάσσονται ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι της περιοχής. Μετά τον δήμους Κισσάμου και Χανίων και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Πλατανιά και Καντάνου- Σελίνου συντάσσονται και ενισχύουν τις συλλογικές αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πλατανιά εξέδωσε ψήφισμα αναφορικά με την επιχειρούμενη ανέγερση ξενοδοχείου, φαραωνικού μεγέθους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το οποίο με τους χώρους στάθμευσης, τις πισίνες και τις λοιπές υποδομές του απειλεί με πλήρη αλλοίωση τη φυσιογνωμία και το χαρακτήρα της περιοχής.

Το δημοτικό συμβούλιο δηλώνει πως συντάσσεται και ενισχύει τις συλλογικές, πλειοψηφικές αποφάσεις του δήμου Κισάμου, να προστατεύσει την παραλία στη Φαλάσαρνα και το φυσικό περιβάλλον από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, στην κατεύθυνση προστασίας των περιβαλλοντικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και φυσικών πόρων. Να μη γίνει καμιά παρέμβαση/επένδυση στην παραλία, δηλαδή κάτω από την ισοϋψή καμπύλη των 20 μέτρων και να υποστηρίξει το δήμο Κισάμου στον περιορισμό των αυθαιρεσιών που συντελούνται στην περιοχή. Επίσης να γίνει σεβαστή και να μην παραβιαστεί η περιβαλλοντική νομοθεσία σε σχέση με τη δόμηση σε περιοχές του δικτύου ΝATURA».

Ομόφωνο ψήφισμα στήριξης στις αποφάσεις του δήμου Κισσάμου εξέδωσε και το δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου- Σελίνου στη συνεδρίαση του το απόγευμα της Παρασκευής. Και οι δύο παρατάξεις του Δ.Σ. δήλωσαν τη στήριξη τους στις θέσεις του δήμου Κισσάμου δηλώνοντας την αντίθεση τους στην κατασκευή μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας σε μεγάλο τμήμα της παραλίας των Φαλασάρνων, ενώ ζητούν την πλήρη προστασία των περιοχών Natura.
Σημειώνεται ότι οι δήμοι Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου έχουν καταθέσει κοινές προτάσεις αναφορικά με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και στο Λαφονήσι προκειμένου να διασφαλιστεί το περιβάλλον της περιοχής.

Τέλος το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χανίων στις 15/2 είχε εκδώσει επίσης σχετική απόφαση.