Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Ερμιονίδας

Δήμος Αρταίων: Αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού περιφερειακής οδού με φωτισμό τύπου led
2 Μαΐου 2023
Πάνω από 7.000 πολίτες στη γιορτή της Πρωτομαγιάς στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντ. Τρίτσης»
2 Μαΐου 2023
Show all

Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Ερμιονίδας

Στη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας προχωρά ο Δήμος Ερμιονίδας, μετά την έγκριση της σχετικής πράξης, και την ένταξη της στο Ε.Π «Πελοπόννησος 2014-2020», με στόχο την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ερμιονίδας στοχεύει στην υποστήριξη ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, μέσω ενός πλέγματος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και ενσωματώνονται στο υφιστάμενο ενιαίο δίκτυο υπηρεσιών αντιμετώπισης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης με στόχευση στις ευπαθείς και περιθωριοποιημένες ομάδες.

«Το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο θα εποπτεύεται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έχει στόχο τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την αμεσότερη εξυπηρέτηση σημαντικού́ αριθμού́ ωφελούμενων, με την ανάπτυξη τοπικού́ σημείου αναφοράς», όπως αναφέρει σχετικά ο Δήμος Ερμιονιδας.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι:

Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη- Διασύνδεση των πολιτών με κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ.) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές.
Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το σημείο που θα ιδρυθεί το Κέντρο Κοινότητας είναι στο Δημοτικό Κατάστημα της Κοινότητας Κοιλάδας, με προϋπολογισμό έργου 58.320,00€.