Λιβαδειά: 1ο Εργαστήριο Πολιτικών Ένταξης του προγράμματος MUST-a-Lab στον Δήμο

Ψηφιακές γωνιές στα ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Ιωαννιτών
1 Φεβρουαρίου 2023
Χρήστος Γώγος: “Γνώμονας η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών”
1 Φεβρουαρίου 2023
Show all

Λιβαδειά: 1ο Εργαστήριο Πολιτικών Ένταξης του προγράμματος MUST-a-Lab στον Δήμο

Το 1ο Εργαστήριο Πολιτικών Ένταξης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στο Παλιό Δημαρχείο της Λιβαδειάς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς».

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, με αξιοσημείωτη ανταπόκριση συμμετεχόντων, (μετανάστες και φορείς από τον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της εργασίας και της εξυπηρέτησης πολιτών),όπως ενημερώνει ο Δήμος, πραγματοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις βασιζόμενες σε διαφορετικές καινοτόμες τεχνικές για την ενίσχυση της συμμετοχικότητας, της ανταλλαγής απόψεων και την κατάθεση προτάσεων σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας καθώς και των διαδικασιών που τηρούνται.

Σκοπός του 1ου Εργαστηρίου Πολιτικών Ένταξης ήταν η ενεργός συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων για την κατάθεση και την καταγραφή αναγκών ώστε να επανασχεδιαστούν αποτελεσματικές τοπικές πολιτικές ένταξης που θα διευκολύνουν τους φορείς και τους μετανάστες στην καθημερινότητά τους.

Το ραντεβού των συμμετεχόντων ανανεώθηκε για το 2ο Εργαστήριο που έχει προγραμματιστεί στις 20 Μαρτίoυ 2023. Ο δήμαρχο Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας, τόνισε, ότι “η συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και μεταναστών είναι πολύτιμη για την ορθή υλοποίηση του MUST-a-Lab που λαμβάνει χρηματοδότηση από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προάγει την κοινωνική συνοχή και την ευημερία της πόλης μας”. Συνοψίζοντας, ο κ. Ταγκαλέγκας επεσήμανε ότι “για την πρόοδο της κοινωνίας μας προτεραιότητα παραμένει ο άνθρωπος από όπου και αν προέρχεται”.