Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Φλώρινας

Ακίνητα: 125 δήμοι ζητούν «κούρεμα» αντικειμενικών αξιών
6 Φεβρουαρίου 2023
Σε τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του κήπου της Ροδιακής Έπαυλης
6 Φεβρουαρίου 2023
Show all

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Φλώρινας

Μία νέα, καινοτόμα δομή για ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το Δημοτικό Κοινωνικό Πλυντήριο – Στεγνωτήριο, ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου στον Δήμο Φλώρινας. Η κοινωνική δομή στεγάζεται σε ισόγειο, επί της Δημοτικής Αγοράς 73, στην πόλη της Φλώρινας.

Σκοπός της λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Πλυντηρίου, είναι η δωρεάν πρόσβαση άστεγων πολιτών, ωφελούμενων του Προγράμματος Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), ΤΕΒΑ, του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και άλλων ευάλωτων και ευπαθών ομάδων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ακόμη και στη βασική φροντίδα της υγιεινής και καθαριότητας και οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο των υποχρεώσεων της καθημερινότητας (λογαριασμοί ρεύματος και νερού, αδυναμία αγοράς ή επισκευής συσκευής πλυντηρίου κ.λπ.).

«Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσουν την ατομική τους υγιεινή, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες με την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19, την καθαριότητα και το στέγνωμα των ρούχων τους», όπως τονίζει ο Δήμος.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Πλυντηρίου προβλέπεται η δωρεάν χρήση των υπηρεσιών πλυντηρίου και στεγνωτηρίου για τον καθαρισμό και το στέγνωμα του ρουχισμού, από ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Φλώρινας. Οι προμήθειες των απορρυπαντικών και μαλακτικών προϊόντων θα προέρχονται από συνεισφορές πολιτών, συλλογικών οργάνων και φορέων, καταστημάτων/επιχειρήσεων και, εφόσον διαπιστώνεται ανεπάρκεια ειδών, είναι δυνατή η προμήθειά τους με δαπάνη του Δήμου Φλώρινας.

“Ο Δήμος Φλώρινας στο πλαίσιο της υλοποίησης των κοινωνικών του δράσεων, με στόχο τη βελτίωση και τη στήριξη της ποιότητας ζωής ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας, δημιούργησε το Κοινωνικό Πλυντήριο, μια καινούρια κοινωνική δομή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη της κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Η λειτουργία του Κοινωνικού Πλυντηρίου θα εξασφαλίσει το δικαίωμα καθαρών ρούχων σε συνανθρώπους μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καθημερινά προβλήματα που συνδέονται με τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα”, υπογράμισε ο δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, η κεντρική ιδέα και η δωρεά για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού είναι του προέδρου της Κοινότητας Φλώρινας, Κωνσταντίνου Ρόζα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και τους δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Πλυντηρίου δίνονται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας, στο τηλέφωνο 2385044511.