Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της Οικίας Γαζή στην Άμφισσα

Τρίκαλα: Ξεκινά το έργο μετασχηματισμού των παλιών αποθηκών ΟΣΕ σε πολυχώρο τέχνης
31 Μαρτίου 2023
Κατάρτιση ανέργων στην αγροτική επιχειρηματικότητα στον Δήμο Πρεσπών
31 Μαρτίου 2023
Show all

Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της Οικίας Γαζή στην Άμφισσα

Στην Άμφισσα, ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης της οικίας Γαζή, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ενώ με την ολοκλήρωσή τους θα αποδοθεί ένας ακόμα χώρος πολιτισμού στον Δήμο Δελφών.

Το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση οικείας Γαζή στην Άμφισσα και μετατροπή σε πολιτιστικό χώρο», προϋπολογισμού 336.208,12 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης για την αποκατάσταση και επισκευή των ζημιών του κτηρίου που έχουν επέλθει με την πάροδο του χρόνου, εναρμονιζόμενο πλήρως με τα ιστορικά του στοιχεία, όντας ταυτόχρονα λειτουργικό για να ανοίξει τις πύλες του ως ένας νέος χώρος πολιτισμού.

«Η πρωτεύουσα του Δήμου μας, η Άμφισσα εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τους χώρους πολιτισμού, βελτιώνοντας συνεχώς τις υποδομές οι οποίες δύνανται να στεγάζουν ανάλογες δράσεις. Η παρούσα θητεία εξασφάλισε για το εν λόγω έργο πρόσθετη χρηματοδότηση περίπου 110.000 ευρώ, καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες που έχει το κτήριο ώστε να επισκευαστεί και να ακολουθήσει η έναρξη λειτουργίας του. Ταυτόχρονα εκτελούμε το χρέος μας απέναντι στους πολύτιμους δωρητές του τόπου μας, αξιοποιώντας την περιουσία που παρέδωσαν σε κοινή χρήση, όπως έπραξαν στην προκειμένη περίπτωση, και τις ευχαριστούμε θερμά για το μεγαλείο της ενέργειάς τους, η κα Αικατερίνη Γαζή-Καρελά και η κα Ευαγγελία Γαζή», είχε δηλώσει κατά την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, Ν. Λουπάκος .