Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της Άμφισσας

Ηράκλειο Αττικής: Ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου
4 Απριλίου 2023
Δήμος Ιωαννιτών: Συνεργασία όλων ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ζώων που διαβιεί στους δρόμους
4 Απριλίου 2023
Show all

Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της Άμφισσας

Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της Άμφισσας

Μετά την ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της Άμφισσας, είναι σε εξέλιξη η δοκιμαστική του λειτουργία και τον Ιούλιο αναμένεται η οριστική παραλαβή του από τη Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών.

“Το έργο, με τίτλο «Αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Άμφισσας στο Δήμο Δελφών», προϋπολογισμού 2.487.719,15 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», δημοπρατήθηκε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας στις 8 Αυγούστου 2019, συμβασιοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου του 2020, ολοκληρώθηκε και πλέον βρίσκεται στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας, η οποία και αναμένεται να οδηγήσει τον ερχόμενο Ιούλιο στην οριστική παραλαβή του από τη Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών”, όπως ενημερώνει σχετικά.

Το έργο αφορά αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας, του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ) Άμφισσας και των φυλακών Μαλανδρίνου, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Υποδοχή βοθρολυμάτων για τους οικισμούς που δεν εξυπηρετούνται από αποχετευτικό δίκτυο (νέο έργο).
Προεπεξεργασία λυμάτων και βοθρολυμάτων
Εξισορρόπηση εισερχόμενων λυμάτων
Δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια βιολογική επεξεργασία
Μονάδα μεταερισμού επεξεργασμένων λυμάτων (νέο έργο)
Διάθεση επεξεργασμένων λυμάτων
Επεξεργασία ιλύος
Ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη δρομολόγηση και ολοκλήρωσή του, στελέχη της πρώην και νυν δημοτικής αρχής καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, τονίζοντας πως πρόκειται για μία υψίστης σημασίας περιβαλλοντική παρέμβαση, η οποία βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου, ταυτόχρονα όμως αφορά και στη δημόσια υγεία. Αντιστοίχως, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σωτήρης Σωτηρόπουλος σημείωσε πως η Δημοτική Επιχείρηση αναβαθμίζει συνεχώς το επίπεδο των υποδομών της, με συνέπεια την ακόμα καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.