Ο δήμος Πάργας τιμά τον σπουδαίο ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο, με ονοματοδοσία πλατείας

ΥΠΕΣ: Αυτοί είναι οι Ειδικοί Γραμματείς που διορίζονται στις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
16 Δεκεμβρίου 2022
Αλεξανδρούπολη: Αστική Αναζωογόνηση Βορείου Τμήματος και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων
16 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Ο δήμος Πάργας τιμά τον σπουδαίο ποιητή και στιχουργό Άλκη Αλκαίο, με ονοματοδοσία πλατείας

Με το όνομα του σπουδαίου Παργινού ποιητή και στιχουργού ΄Αλκη Αλκαίου ονοματοδοτεί πλατεία ο δήμος Πάργας με τελετή που θα γίνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στην Παραλία της πόλης (θέση Καμίνι), τιμώντας το έργο του. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει εκδήλωση για τον ποιητή στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάργας.

Πέρασαν οκτώ χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου Παργινού ποιητή και στιχουργού Άλκη Αλκαίου (το πραγματικό του όνομα Βαγγέλης Λιάρος). Ο Άλκης Αλκαίος γεννήθηκε στην Κοκκινιά Θεσπρωτίας 23 Νοεμβρίου 1949 και έφυγε από την ζωή στις 10 Δεκέμβρη του 2012.

Σχετικά με την καταγωγή του ο ίδιος αναφέρει σε επιστολή του προς το Σύλλογο Παργινών Αθήνας: «Στους φίλους μου καλλιτέχνες, όταν με ρωτούν για την καταγωγή μου, απαντώ ότι ο μεν Βαγγέλης Λιάρος είναι γέννημα Κοκκινιώτης και θρέμμα Παργινός, ο δε Άλκης Αλκαίος είναι γέννημα και θρέμμα Παργινός. Την Πάργα άλλωστε “περιέχουν” όλα μου τα τραγούδια κι ας είναι μόνο ένα απ’ αυτά που την αναφέρει ρητά (είναι η “Άνοιξη της Πάργας”), γιατί επί 45 χρόνια απ’ αυτήν φεύγω και σ’ αυτήν επιστρέφω κάθε καλοκαίρι. Γιατί η Πάργα μας είναι η νιότη μου, ο έρωτάς μου, το ταξίδι μου και η Ιθάκη μου»…

Με τις εκδηλώσεις αυτές που θα μεταδοθούν ζωντανά στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://dimospargas.gr/alkaios/).