Ο καφέ κάδος μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη

Αναβαθμίζεται η Σχολή Μαρμαροτεχνίας και η οικία Χαλεπά στην Τήνο
12 Απριλίου 2023
Δύο ακόμη απορριμματοφόρα και εξοπλισμό ανακύκλωσης βιοαποβλήτων παρέλαβε ο Δήμος Αιγάλεω
12 Απριλίου 2023
Show all

Ο καφέ κάδος μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη

Πιλοτική λειτουργία του καφέ κάδου για τη διαχείριση των οργανικών υπολειμμάτων, θα ξεκινήσει ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλες τις κοινότητες του.

Όπως ενημερώνει, το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης για τη χρήση των πρώτων 350 Καφέ Κάδων που πρόκειται να εγκατασταθούν πιλοτικά σε όλες τις κοινότητες σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοδοξώντας οι κάτοικοι του Δήμου να επιδείξουν την ίδια ανταπόκριση και στην ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων.

Παράλληλα σημειώνει ότι η ανακύκλωση ρουχισμού καταγράφει ήδη, εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σύμφωνα με στοιχεία από το Σύστημα Διαχείρισης Κλωστοϋφαντουργικών Απορριμμάτων East_West_Greece, που συνεργάζεται με τον Δήμο Αριστοτέλη, κατά τη διάρκεια του 2022, από 10 σημεία συλλογής, συγκεντρώθηκαν και οδηγήθηκαν προς ανακύκλωση 13 τόνοι και 682 κιλά ρουχισμού, ενώ εκτιμάται ότι με την εισαγωγή των στοιχείων από δύο ακόμα σημεία, η συνολική ποσότητα θα προσεγγίσει τους 15 τόνους. Ήδη το δίκτυο των κάδων ανακυκλώσιμου ρουχισμού έχει επεκταθεί.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους σε όλες τις κοινότητες .

Σημειώνεται ότι ξεκίνησε εκ νέου η συλλογή και στις κοινότητες Γοματίου, Στρατωνίου, Ιερισσού, Νέων Ρόδων, Ουρανούπολης και Αμμουλιανής, μετά από ένα διάστημα αναδιοργάνωσης της λειτουργίας της ανακύκλωσης στην παράκτια ζώνη. Ήδη ένα ολοκαίνουργιο απορριμματοφόρο έχει δρομολογηθεί στη διαδικασία συλλογής σε καθημερινό πλέον επίπεδο αποκαθιστώντας την περιοδικότητα των δρομολογίων.

«Οι δημότες του Αριστοτέλη, δείχνουν πως όλοι μαζί μπορούμε πάντα το καλύτερο. Συμμετέχουν στην ανακύκλωση και είμαι βέβαιος πως μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις στο μέλλον, αρκεί μαζί με την καλή μας διάθεση, να επιστρατεύουμε και την προσοχή μας, για το τι είδους απορρίμματα πρέπει να καταλήγουν στους κάδους κάθε χρώματος. Ειδικά τώρα με τη συνεργασία του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και την εισαγωγή του καφέ κάδου στη καθημερινότητά μας, πιστεύω ότι οι Αριστοτελίτες θα επιδείξουμε την μέγιστη ευαισθησία, βοηθώντας το περιβάλλον και προάγοντας την κυκλική οικονομία, που μπορεί να δώσει ακόμα και στα σκουπίδια μας, μια αναπτυξιακή διάσταση», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.