Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για καταλήψεις παραλιών σε Πάρο και Σέριφο

Οι 16 προτάσεις του Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης καθώς και για την ασφάλεια πεζών και οδηγών
1 Αυγούστου 2023
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών έκρινε αθώα τη Ρένα Δούρου για όλες τις κατηγορίες
1 Αυγούστου 2023
Show all

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για καταλήψεις παραλιών σε Πάρο και Σέριφο

Παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για καταλήψεις παραλιών σε Πάρο και Σέριφο

Ο πολύπλευρος ο αγώνας Κινήσεων Πολιτών και ακτιβιστών για ελεύθερες παραλίες σε Πάρο και Νάξο και οι καταγγελίες για παρεμπόδιση πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες προκάλεσε την αντίδραση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζητά από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, Ολυμπία Λαμπροπούλου, να ερευνήσει δημοσιεύματα του που αφορούν στο θέμα των καταλήψεων τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο και στο ζήτημα της λειτουργίας beach bar στη Σέριφο, το οποίο σφραγίστηκε από τον δήμαρχο αλλά λειτουργεί παράνομα.

Η κα Αδειλίνη υπενθυμίζει ότι πρέπει οι εισαγγελείς να ελέγχουν, σύμφωνα και με την αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου την ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβασης όλων σε κοινόχρηστους χώρους.

«Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της» αναφέρει η κ. Αδειλίνη στην παραγγελία της.

Σε ό,τι αφορά τη Σέριφο η κ. Αδειλίνη έστειλε δημοσιεύματα «προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».