Π. Σημανδηράκης: «60.000 αυτοματοποιημένες συναλλαγές από την ψηφιακή μετάβαση του Δήμου»

Ηράκλειο Αττικής: Με τριήμερη γιορτή στο Κτήμα Φιξ, υποδέχεται τον Μάιο ο Δήμος
28 Απριλίου 2023
Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων στην Αμοργό
28 Απριλίου 2023
Show all

Π. Σημανδηράκης: «60.000 αυτοματοποιημένες συναλλαγές από την ψηφιακή μετάβαση του Δήμου»

«Η ψηφιακή μετάβαση, που ολοκλήρωσε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων σε όλες τις υπηρεσίες του, επέφερε το απτό αποτέλεσμα των περίπου 60.000 αυτοματοποιημένων συναλλαγών, που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα. Αλλάξαμε όλες τις πλατφόρμες επικοινωνίας με τους πολίτες. Αλλάξαμε τoσύστημα στάθμευσης και περάσαμε σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο μοντέλο, με 2.000 χρήστες σε καθημερινή βάση», όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Χανίων Π. Σημανδηράκης, μιλώντας την Τετάρτη 26 Απριλίου, στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Πρόσθεσε δε ότι: «Υπάρχει ανάγκη για μια γενναία μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τη διεκδίκηση μεγαλύτερης αυτονομίας και περισσότερων βαθμών ελευθερίας για να μπορέσουν να ξεπεραστούν αγκυλώσεις,που προκαλεί ο συγκεντρωτισμός του κεντρικού κράτους».

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Σημανδηράκης αναφέρθηκε επίσης στο «σημαντικό θέμα της υποστελέχωσης», όπως το χαρακτήρισε, τονίζοντας «την ανάγκη να μπορέσει να μπουν σε προτεραιότητα οι ανάγκες της αυτοδιοίκησης», όπως ο ίδιος ανέφερε.

Ο Δήμαρχος Χανίων έλαβε μέρος στην ενότητα σχετικά με την περιφερειακή ανάπτυξη, όπου συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος ,ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, ενώ «το παρών» έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι Δήμαρχοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για την περιφερειακή ανάπτυξη, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της καινοτομίας και της αξιοποίησης του ανθρώπινου κεφαλαίου, ενώ διατυπώθηκαν πολύτιμα συμπεράσματα.