Σε λειτουργία ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Σύμβαση Δήμου Νεάπολης-Συκεών-Αναπτυξιακής Μείζονος Θεσσαλονίκης για την ωρίμανση 5+1 έργων
21 Απριλίου 2023
Δ. Παπαστεργίου: Με σχεδιασμό και όραμα να φύγουμε μπροστά για τα Τρίκαλα του 2030
21 Απριλίου 2023
Show all

Σε λειτουργία ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Άνοιξε και πάλι τις πόρτες του ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών που έχουν πέσει θύματα έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων στον δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Πρόκειται για μια κρίσιμη δομή η λειτουργία της οποίας είχε ανασταλεί τα τελευταία χρόνια. Αφού ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ και ανακαινίστηκε ο χώρος, πλέον η δομή είναι έτοιμη να φιλοξενήσει και πάλι κακοποιημένες γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους. Σκοπός του Ξενώνα είναι η παροχή φιλοξενίας, ασφάλειας, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, μέσω του εξειδικευμένου, επιστημονικού του προσωπικού, καθώς και η υποστήριξη για την ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Το έργο «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας- Λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων», χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράµµατος για την ουσιαστική ισότητα των φύλων 2010-2013».

Το ανωτέρω πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα ολοκληρωµένο πρόγραμμα δράσης της Γενικής Γραµµατείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και περιλαµβάνει ένα δίκτυο δοµών για την αντιµετώπιση της βίας κατά των γυναικών, όπως την τηλεφωνική γραµµή SOS 15900, τα κατά τόπους Συµβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας, για την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης, ψυχοκοινωνικής και νοµικής συµβουλευτικής βοήθειας, σε γυναίκες που είναι θύµατα έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων.