Σταθερά τα ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Ζίτσας το 2023 – Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη του Δήμου Παλλήνης το 2023
14 Δεκεμβρίου 2022
Βριλήσσια: Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά των δημοτικών βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών
14 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Σταθερά τα ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Ζίτσας το 2023 – Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Στον Δήμο Ζίτσας, σταθερά, χωρίς καμία αύξηση, διατηρούνται το 2023, τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Δ. Λάμπρου, να μην υπάρξει καμία μεταβολή τους, παρόλο το δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

Όπως τονίζεται σχετικά, η «Δημοτική Αρχή πιστή στις δεσμεύσεις της και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που εντάθηκε κατέθεσε πρόταση που έγινε αποδεκτή από το Σώμα, σύμφωνα με την οποία και για το 2023 τα δημοτικά τέλη, που αφορούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την ύδρευση-αποχέτευση, τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών».

Σημειώνεται επίσης πως και για τη νέα χρονιά στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ισχύει η μείωση της τάξης του 50% για νοικοκυριά που χαρακτηρίζονται ευάλωτα σύμφωνα με απόφαση που είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το Μάρτιο του 2021.

Επίσης, στην ίδια ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, εγκρίθηκαν ομόφωνα, ο προϋπολογισμός και η στοχοθεσία του Δήμου Ζίτσας για το οικονομικό έτος 2023.

Το σύνολο του προϋπολογισμού ξεπερνά τα 30εκ. ευρώ και όπως υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος «το ποσό αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως ο Δήμος Ζίτσας δεν είναι μια μικρή οντότητα στο σύνολο των Δήμων αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα Δήμο με δυναμικό αναπτυξιακό πρόσημο που διεκδικεί ισότιμα τα κονδύλια που του αναλογούν από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία». «Το αποδεικνύουν άλλωστε τα έργα, τα ταμειακά διαθέσιμα, η εξασφάλιση σημαντικών πόρων για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων σε όλους τους τομείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ευχαριστώντας την υπηρεσία και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Λάμπρου παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού κάνοντας ειδική αναφορά «στην αναπτυξιακή του αντίληψη χωρίς να χάνει το κοινωνικό του πρόσημο».