Στη Λιβαδειά η Διεθνής Συνάντηση Εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “MUST-a-Lab”

Λάρισα: O προγραμματισμός γίνεται παιχνίδι στα ΚΔΑΠ του Δήμου
24 Απριλίου 2023
ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον Τύρναβο στην ειδικότητα «βοηθός μάγειρα»
24 Απριλίου 2023
Show all

Στη Λιβαδειά η Διεθνής Συνάντηση Εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “MUST-a-Lab”

Στο Παλιό Δημαρχείο της Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε από τις 19 – 21 Απριλίου η τριήμερη Διεθνής Συνάντηση Εταίρων στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς».

Το πρόγραμμα έχει χρονική διάρκεια τριών ετών (2022 – 2024) και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι δήμων, εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων, από το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αυστρία, οι οποίοι αποτελούν τους εταίρους του Δήμου Λεβαδέων.

Στη διάρκεια του τριημέρου, αναλύθηκε ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος στους διάφορους δήμους της Ευρώπης με στόχο τη βελτίωση των τοπικών στρατηγικών ένταξης. Συζητήθηκαν επίσης, τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των προτάσεων που έχουν καταγραφεί στα εργαστήρια πολιτικών ένταξης, τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των απαιτούμενων παραδοτέων καθώς και ο τρόπος διάχυσης της υλοποίησης του προγράμματος.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας, ενημέρωσε τους εταίρους για το συνολικό έργο του Δήμου, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες καθώς και για την ειρηνική συνύπαρξη του φιλοξενούμενου και του τοπικού πληθυσμού. Χαρακτήρισε τιμητική την υλοποίηση του MUST-a-Lab στην πόλη της Λιβαδειάς, γιατί προάγει θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες όπως ο διάλογος, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ισότητα.

«Ο Δήμος Λεβαδέων θα παραμείνει στη φιλοσοφία ότι προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος απ’ όπου και αν προέρχεται δίνοντας έμφαση στις ανάγκες κάθε πολίτη, που επιθυμεί να ενταχθεί στην τοπική κοινωνία, και επιδιώκοντας την πρόοδο, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή της πόλης μας», σημείωσε εμφατικά.