Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης υλοποιεί ο Δήμος Πετρούπολης

Μαρούσι: Δράση Βιώσιμης Κινητικότητας στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου
16 Δεκεμβρίου 2022
Με το ελάχιστο εγγυημένο ειδόδημα διαβιούν 37.931 ανθρώποι στην περιφέρεια Θεσσαλίας
16 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης υλοποιεί ο Δήμος Πετρούπολης

Στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΚ), προχωρά ο Δήμος Πετρούπολης, μετά την έγκριση της σχετικής πρότασης που υπέβαλε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Όπως ανακοίνωσε περνά στην επόμενη φάση, ώστε τη νέα χρονιά να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις που απαιτούνται μέσα στην πόλη.

Το ΣΒΑΚ αποτελεί στρατηγικό στόχο για την ανάπτυξη των υποδομών των υπηρεσιών μεταφορών και κινητικότητας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων, αλλά και οι ανάγκες για τη μεταφορά αγαθών στον αστικό και περιαστικό ιστό.

Το Σχέδιο του δήμου Πετρούπολης προβλέπει τις εξής παρεμβάσεις:

Διευκόλυνση των μετακινήσεων των πεζών και των ευάλωτων μετακινούμενων (ΑμεΑ)
Διαμόρφωση ποδηλατόδρομων και διαδρόμων οχημάτων μικροκινητικότητας
Αύξηση των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με πύκνωση δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας και δημιουργία νέας γραμμής
Αποτροπή της παράνομης στάθμευσης
Μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και ανάπλαση της λ. 25ης Μαρτίου
Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) και πολιτικές προώθησης της ηλεκτροκίνησης
«Στο εξής δίνεται η δυνατότητα στον δήμο μας να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδοτήσεις μέσα από συμμετοχές σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, αλλά και να προχωρήσει στην υλοποίηση παρεμβάσεων, που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα και την προσβασιμότητα για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και πρόσθεσε: «Πορευόμαστε για να φτιάξουμε μια σύγχρονη πόλη κι αυτό φέρνει αποτελέσματα».

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τον σχεδιασμό του ΣΒΑΚ, που έχει σαν σκοπό τη δημιουργία ήπιων μορφών κινητικότητας και τη σύνδεση του δήμου μας με τις υποδομές του κεντρικού συστήματος των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας.