Σύμβαση για την αποκατάσταση του Ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου

Ηράκλειο Αττικής: Νέα επιδόματα 1.000 ευρώ για το πρώτο παιδί από τον Δήμο
23 Δεκεμβρίου 2022
Πάτρα-«Το δέντρο της ελιάς»: Πρόγραμμα δράσης και αλληλεγγύης από το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου& ΚΟΔΗΠ
23 Δεκεμβρίου 2022
Show all

Σύμβαση για την αποκατάσταση του Ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου

Η σύμβαση για το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του Ενετικού Λιμανιού της Ναυπάκτου, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 1.775.000 ευρώ, υπεγράφη από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και τον ανάδοχο εργολάβο.

Για το θέμα ενημέρωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει και αυτό γιατί το Ενετικό Λιμάνι, που αποτελεί το εμβληματικότερο μνημείο του δήμου, θα καταστεί πλέον ασφαλές, λειτουργικό και προσβάσιμο.

Σημειώνεται ότι, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, καθώς επίσης νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.