Σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού GPS στο στόλο του Δήμου Δελφών

Δημήτρης Παπαστεργίου: Μας ικανοποιεί η δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει πρόθεση ιδιωτικοποίησης των νερών της χώρας
16 Μαρτίου 2023
Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στον Δήμο Ζωγράφου
16 Μαρτίου 2023
Show all

Σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού GPS στο στόλο του Δήμου Δελφών

Σύστημα ηλεκτρονικού εντοπισμού GPS (Global Positioning System) εγκατέστησε σε 30 δημοτικά οχήματα και μηχανήματα ο Δήμος Δελφών, με συνέπεια τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων και της κυκλοφορίας τους, που θα συμβάλει κατ’ επέκταση στη μείωση του κόστους, αλλά και στην ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν 30 τηλεματικές συσκευές που είναι εφοδιασμένες με κεραίες GPS για το συνεχή υπολογισμό της θέσης του οχήματος, ενώ χρησιμοποιούν την υπηρεσία GPRS για τη συνεχή αποστολή των δεδομένων απεικονίζοντας τις καθημερινές μετακινήσεις και εργασίες των οχημάτων σε ψηφιακούς χάρτες.

Πρόκειται για οχήματα και μηχανήματα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Δελφών, με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών, την καλύτερη αξιοποίηση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού, την ενίσχυση ασφάλειας του ανθρώπινου δυναμικού που τα κινεί, την ασφάλεια των ίδιων των αυτοκινήτων έναντι κακόβουλων ενεργειών, την τήρηση του Κ.Ο.Κ., τη μείωση του κόστους των καυσίμων των οχημάτων και συνολικά του κόστους λειτουργίας τους (κόστος συντήρησης, βλάβες – ατυχήματα κλπ).

Τα οφέλη που αναμένονται από την υλοποίηση της υπηρεσίας του συστήματος συνοψίζονται στα εξής:

Βελτίωση της απόδοσης των οχημάτων του Δήμου μέσω της παρακολούθησης των καθημερινών δρομολογίων των οχημάτων και βελτιστοποίηση τους.
Εξοικονόμηση πόρων που θα προκύψει από τα λιγότερα χιλιόμετρα του συνόλου των οχημάτων.
Μείωση κόστους συντήρησης οχημάτων, των βλαβών και των ατυχημάτων μέσω του ελέγχου της ταχύτητας και της οδηγικής συμπεριφοράς των εργαζομένων, καθώς και καλύτερης οργάνωσης των εργασιών συντήρησης.
Περιβαλλοντικά οφέλη μέσω της μείωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων τα οποία προκαλεί η κίνηση των οχημάτων και της επιβάρυνσης που προκαλούν στην κυκλοφορία.
«Θέτοντας ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του στόλου, πέραν των αγορών σε νέα οχήματα και μηχανήματα, έπρεπε ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε και τις κατάλληλες υποδομές ώστε να έχουμε ανά πάσα ώρα την πλήρη εικόνα αυτού. Επιτυγχάνοντας αυτό θα είμαστε πλέον σε θέση να μειώσουμε κατ’ επέκταση τις δαπάνες του Δήμου σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, χωρίς να ξεχνάμε ότι παράλληλα θα ενισχύσουμε και την ασφάλεια των εργαζομένων. Τέλος, ο πλήρης έλεγχος συνεπάγεται και πλήρη διαφάνεια, παράμετρος στην οποία δεν κάνουμε εκπτώσεις», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χ. Αγαπητός.