Τήλος: Δυναμική προσπάθεια του Δήμου για την αναβίωση και αναστήλωση του Μικρού Χωριού

Με φουλ ρυθμούς οι διαδικασίες για την υλοποίηση νέων έργων στο δήμο Λαρισαίων
20 Απριλίου 2023
Καστοριά: Παραδίδεται στο κοινό έως το τέλος Μαΐου το Θέατρο του Βουνού
20 Απριλίου 2023
Show all

Τήλος: Δυναμική προσπάθεια του Δήμου για την αναβίωση και αναστήλωση του Μικρού Χωριού

Δυναμικές είναι οι προσπάθειες του Δήμου Τήλου, για την αναβίωση και αναστήλωση του μεσαιωνικού οικισμού του Μικρού Χωριού. Όπως σημειώνει, έπειτα από την υλοποίηση του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου του Μικρού Χωριού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ύψους 618.000 ευρώ, προχώρησε στην κατάθεση πρότασης για την χρηματοδότηση μελετών για την κατασκευή δεξαμενής υδροδότησης του οικισμού στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Παράλληλα, συνεισέφερε οικονομικά από ιδίους πόρους στην προσπάθεια του Σωματείου Παναγίας του Μικρού Χωριού Τήλου καθώς και της εκκλησιαστικής επιτροπής Λιβαδίων στην συντήρηση του καμπαναριού στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Θα ακολουθήσει μελέτη και υλοποίηση εργασιών για την αναστήλωση του παλαιού Σχολείου του οικισμού, την συντήρηση του γυναικωνίτη του Ιερού Ναού και την ανακατασκευή του μονοπατιού που οδηγεί στην εκκλησία.

«Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες συνεχίζει την προσπάθεια του για την αναβίωση και αναστήλωση του οικισμού. Συνεχίζουμε δυναμικά και με πρόγραμμα την προσπάθεια μας για αξιοποίηση κάθε φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.