Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τα “πράσινα” αιτήματα του Δήμου Λαγκαδά

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη «ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ – 40 μέρες μετά…»
16 Σεπτεμβρίου 2021
Πράσινο Κίνημα: Ουσιαστική συνάντηση και στο Δήμο Χαλκηδόνος
16 Σεπτεμβρίου 2021
Show all

Το Πράσινο Κίνημα στηρίζει τα “πράσινα” αιτήματα του Δήμου Λαγκαδά

 Με τον δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Γιάννη Ταχματζίδη, συναντήθηκε το Πράσινο Κίνημα, συνεχίζοντας τις συναντήσεις που πραγματοποιεί, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το κόμμα στη ΔΕΘ. 
 Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ιδρύματος Νίκο Παπαδάκη και τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Νίκο Καραμπάση είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά από τον δήμαρχο Λαγκαδά για τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
 Στον Δήμο Λαγκαδά που θυμίζουμε λειτουργεί ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης έχει σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΦΟΔΣΑ η εγκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα. Το Πράσινο Κίνημα άκουσε με προσοχή τα αιτήματα της δημοτικής αρχής Λαγκαδά και επισήμανε την ανάγκη οι νέες εγκαταστάσεις να πληρούν τους πράσινους όρους και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στον δήμο και στους πολίτες στα δίκαια αιτήματά τους. 
 Ένα ακόμη θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση και συνδέεται με την χωροθέτηση της ΜΕΑ ήταν η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λίμνη Κορώνεια. Αξίζει να αναφέρουμε η νέα ΜΕΑ προτείνεται να χωροθετηθεί σε περιοχή δίπλα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης εντός της Ζώνης Γ´ του Εθνικού Πάρκου Κορώνειας –Βόλβης, δηλαδή μίας περιοχής που ήδη είναι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη. Και για αυτό το ζήτημα το κλιμάκιο του Πράσινου Κινήματος κατέθεσε τις θέσεις του προς τον δήμαρχο και δεσμεύθηκε να βοηθήσει σε όποιο επίπεδο μπορεί.  

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης: “Ήταν μία πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση εδώ στο δημαρχείο Λαγκαδά, καθώς πρόκειται για έναν δήμο που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα. Το Πράσινο Κίνημα ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις με τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, την χωροθέτηση της νέας ΜΕΑ και βέβαια για την λίμνη Κορώνεια. Θέματα που έχουμε αναδείξει και στο παρελθόν και για τα οποία δεσμευτήκαμε στον δήμαρχο πως θα είμαστε στο πλευρό του, για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.”