Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για την Ώρα της Γης: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει και μέσα από το πιάτο μας

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για την σημερινή διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου
25 Μαρτίου 2022
Κ. Καλογράνης: Η ηγεσία της ΚΕΔΕ προτίμησε το κομματικό κοστούμι από το αυτοδιοικητικό
26 Μαρτίου 2022
Show all

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για την Ώρα της Γης: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει και μέσα από το πιάτο μας

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ για την Ώρα της Γης: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει και μέσα από το πιάτο μας

Το Πράσινο Κίνημα γίνεται κομμάτι ενός παγκόσμιου κινήματος και συνδέεται με τη φύση παίρνοντας μέρος και φέτος στην Ώρα της Γης για να στείλει και το δικό του συμβολικό μήνυμα για τη ζωή του πλανήτη που απειλείται!
Η Ώρα της Γης είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συμμετοχικές εκστρατείες για το περιβάλλον, και γίνεται κάθε χρόνο η αφορμή προκειμένου να ενωθούν οι φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον πλανήτη.
Φέτος η «Ώρα της Γης», εστιάζει στο κρίσιμο θέμα της βιώσιμης διατροφής, δεδομένου ότι η τροφή (προετοιμασία, προσφορά) αποτελούσε πάντα μια πράξη αγάπης και μια χειρονομία αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα όμως, η τροφή μας αποτελεί τον ισχυρότερο δεσμό μας με τη φύση, καθώς οι διατροφικές μας συνήθειες και επιλογές έχουν άμεση επιρροή στο περιβάλλον συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό, το WWF μάς καλεί να συμμετέχουμε τις επόμενες ημέρες σε μια σειρά από δράσεις που έχουν ως στόχο να μας φέρουν πιο κοντά με τους αγαπημένους μας, αλλά και με τη φύση.
Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει μέσα από το πιάτο μας.
Σβήνουμε τα φώτα στις 20:30, για μία ώρα, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια της μείωσης του ταχύτατου ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά όσα μας συνδέουν με το “σπίτι” μας, τη Γη.
Φέτος στην Ώρα της Γης, ελάτε να συνδεθούμε όλοι μαζί με τη φύση για μία ώρα αλλά και… για πάντα!
Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι το Πράσινο Κίνημα είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που έχει προτείνει δέσμη 16 μέτρων για την κλιματική αλλαγή.

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή του Πράσινου Κινήματος στην Ώρα της Γης: «Συμμετέχουμε και εμείς για ακόμα μία φορά στην Ώρα της Γης θέλοντας να στείλουμε το μήνυμα προς όλους ότι η Γη, που είναι στην πραγματικότητα το σπίτι όλων μας απειλείται. Για αυτό θα πρέπει να γίνει από τώρα κάτι για τις επόμενες γενιές. Η Γη είναι αυτή που μας προσφέρει όλα όσα έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε, καθώς για την παραγωγή της τροφής μας απαιτούνται πολύτιμοι φυσικοί πόροι, όπως είναι η γη και το νερό. Πόσο, όμως, σκεφτόμαστε τις επιπτώσεις που έχουν οι διατροφικές μας επιλογές στο περιβάλλον; Το σύγχρονο διατροφικό μοντέλο εξαντλεί τον πλανήτη. Ο τρόπος, με τον οποίο παράγονται τα τρόφιμα σήμερα είναι η πρωταρχική αιτία για την απώλεια βιοποικιλότητας, ενώ ευθύνεται και για το 25% περίπου των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. Καταστρέφουμε τη φύση με τέτοιο τρόπο και με τέτοιο ρυθμό, που δεν της αφήνουμε χώρο και χρόνο για να ανακάμψει. Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που η επισιτιστική ασφάλεια – υπό το πρίσμα και όλων των πρόσφατων γεγονότων – αποτελεί μια από τις βασικότερες προκλήσεις της ανθρωπότητας.»