Υπογειοποίηση καλωδίων και σε Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα

Αποκατάσταση σεισμόπληκτων σχολείων στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
30 Μαρτίου 2021
Ακριβότερη η αδράνεια από τη λήψη μέτρων κατά των κλιματικών αλλαγών λένε 700 διεθνείς οικονομολόγοι
30 Μαρτίου 2021
Show all

Υπογειοποίηση καλωδίων και σε Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα

Ένα όνειρο που μέχρι πριν από λίγο καιρό φαινόταν επιστημονική φαντασία φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά για πολλούς κατοίκους περιαστικών περιοχών πρασίνου καθώς η υπογειοποίηση των καλωδίων ειδικά εκεί που υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ανάκαμψης.
Μια επένδυση που θα οδηγήσει σε μια σημαντική αύξηση της περιουσίας των κατοίκων σε ευρύτερες περιοχές.
Πριν από λίγες ημέρες την επένδυση είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Περιβάλοντος κ. Σκρέκας στην Βουλή που περιλαμβάνει την υπογειοποίηση περίπου 2.000 χλμ. εναέριων καλωδίων, κατά κύριο λόγο μέσης και χαμηλής τάσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δρομολογήσει έργα εκσυγχρονισμού και συντήρησης του δικτύου, ύψους 1,6 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας, τα οποία μπορούν να αυξηθούν κατά 50%. Μεταξύ αυτών είναι και έργα υπογειοποίησης καλωδίων, προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Με ανακοίνωσή του και με τίτλο «Επιτέλους!!!» Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας, αναφέρει ότι «ένα έργο για το οποίο αγωνίζονται για πολλές δεκαετίες οι κάτοικοι και οι Δήμοι Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας, αυτό της υπογειοποίησης των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στις περιοχές των Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας, συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμβολή του Αν. Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτισώτη, εντασσόμενο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για τη χώρα.
Πρόκειται για μια μεγάλη είδηση για ένα εμβληματικό έργο.
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έρχεται να αλλάξει τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας, καθώς σε αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα εντάσσονται δύο εμβληματικά έργα: Πρόκειται για την αναδάσωση του Ποικίλου Όρους και, όπως προανέφερα, την υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης της ΔΕΗ, η υλοποίηση των οποίων θα γίνει με κοινοτικούς πόρους.
Χαρμόσυνη είδηση, για ένα έργο που ελπίζουμε γρήγορα να ξεκινήσει και να υλοποιηθεί.
Οι αγώνες των κατοίκων και του Δήμου δεν πάνε χαμένοι και μαζί θα κάνουμε την πόλη μας καλύτερη και θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής τη δική μας και των παιδιών μας.»
Ανάλογη ανακοίνωση είχε κάνει και η Δήμαρχος Πεντέλης κα Κεχαγιά.