3o FORUM ΣΠΑΥ: «Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές Πόλεις: Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης»

Σχολές Γονέων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
5 Μαρτίου 2024
Αυτοψία στις πλημμυρισμένες περιοχές της Πιερίας από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
5 Μαρτίου 2024
Show all

3o FORUM ΣΠΑΥ: «Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές Πόλεις: Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης»

3o FORUM ΣΠΑΥ: «Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανθεκτικές Πόλεις: Το μέλλον της Αυτοδιοίκησης»

Ιδρύεται το Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία με τη συμμετοχή 74 δήμων

Με κεντρικό θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη και Ανθεκτικές Πόλεις: Το Μέλλον της Αυτοδιοίκησης” πραγματοποιείται στις 11 και 12 Μαρτίου το 3ο Forum του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) διαμηνύοντας ότι μια νέα εποχή ξεκινά για τον Υμηττό, με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των έξυπνων τεχνολογιών, με στόχο να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Έξυπνο Δάσος» σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα διήμερο διαλόγου και προτάσεων στο οποίο συμμετέχουν 74 δήμοι, 8 υπουργεία και συνολικά 120 διακεκριμένοι ομιλητές, με στόχο να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και πρότυπο για την Πολιτική Προστασία υπό το πρίσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη (Λ. Κύπρου 68), όπου θα παρουσιαστεί ζωντανά το Σύστημα Πυρανίχνευσης.

Τη δεύτερη ημέρα, 12 Μαρτίου και ώρα 11.00 του Forum οι 74 δήμοι θα υπογράψουν την ιδρυτική Διακήρυξη του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία.

«Προχωράμε στη δημιουργία του πρώτου Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία που γεννιέται μέσα από το 3ο FORUM του ΣΠΑΥ με τη συμμετοχή δεκάδων δήμων, που πλέον, όλοι μαζί, διευρύνουμε την οικογένεια του ΣΠΑΥ, δημιουργώντας έναν μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεών μας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς!», τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.