Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας: Σε διαρκή επιφυλακή για τον κορωνοϊό

Λ. Μενδώνη: Με ολόγραμμα θα «αναστηλωθεί» ο πύργος του Naillac, στη Ρόδο
10 Μαρτίου 2020
Διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο της Λάρισας
10 Μαρτίου 2020
Show all

Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας: Σε διαρκή επιφυλακή για τον κορωνοϊό

Το επιχειρησιακό της σχέδιο θέτει σε εφαρμογή η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για την έγκαιρη πρόληψη από τον κορωνοϊό και τον περιορισμό της εξάπλωσής του στην περιοχή μας.
Οι προληπτικές δράσεις ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου, με εξειδικευμένα συνεργεία να διενεργούν απολυμάνσεις σε όλες τις υπηρεσίες και χώρους της Π.Ε. Καρδίτσας.
Σημειώνεται πως στο νομό Καρδίτσας δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα προσβολής από τον κορωνοϊό και τα μέτρα λαμβάνονται καθαρά για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εμφάνισής του στην περιοχή.
Είναι γεγονός ότι ο ιός μεταδίδεται διεθνώς ανεξέλεγκτα και πως και στη χώρα μας μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο, εντούτοις στην Π.Ε. Καρδίτσας υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου και συνιστάται ψυχραιμία.
Στο πλαίσιο της απαραίτητης ανάγκης για σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών, πέραν της συνεχούς πληροφόρησης με ανανεωμένα δελτία τύπου, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προεξάρχοντος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Νούσιου διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια σε κεντρικά σημεία της πόλης με οδηγίες πρόληψης που εκδόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για μέτρα πρόληψης, αλλά και το τι πρέπει να κάνει ο καθένας πολίτης ξεχωριστά σε περίπτωση που εμφανίσει κάποια ύποπτα συμπτώματα.
Ο κ. Νούσιος επανέλαβε πως δε χρειάζεται πανικός και τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, έχοντας ανταποκριθεί σε όλες τις συστάσεις.