Άμεση αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων ζητούν οι δήμοι Φαρκαδόνας, Μουζακίου, Πύλης

Αίγιο: Ημερίδα Ψηφιακής Εκπαίδευσης «Εργαλεία Πρόληψης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
12 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Βασίλης Ρόκος από Real Fm καλεί σε Debate τον Τζιτζικώστα
12 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Άμεση αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων ζητούν οι δήμοι Φαρκαδόνας, Μουζακίου, Πύλης

ÐëõììçñéóìÝíïò äñüìïò óôïí Âüëï, ýóôåñá áðü ôçí ðñþôç ìÝñá ôçò êáêïêáéñßáò DANIEL, ôçí ÔåôÜñôç 6 Óåðôåìâñßïõ 2023. Ôï ðñüâëçìá åðéôåßíåôáé óôçí ðüëç ôïõ Âüëïõ, êõñßùò óôï êÝíôñï, üðïõ áðü ôçí óõíå÷üìåíç êáôáéãßäá ôçò êáêïêáéñßáò DANIEL ãéá äåýôåñç ìÝñá, Ý÷ïõí ðëçììõñßóåé üëïé ïé äñüìïé êáé Ý÷ïõí áêéíçôïðïéçèåß åêáôïíôÜäåò áõôïêßíçôá óôéò ëåùöüñïõò ËáìðñÜêç, ÄçìçôñéÜäïò, ÉÜóïíïò, Áñãïíáõôþí, Ëáñßóçò êáé Áèçíþí êáé ïé êÜèåôïé äñüìïé êáôåâÜæïõí áðü ôá ïñåéíÜ, ëüãù ôåñÜóôéåò ðïóüôçôåò âñü÷éíïõ íåñïý ðïõ äåí ìðïñåß íá áðïññïöÞóåé ôï äßêôõï áðï÷Ýôåõóçò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÍÉÊÏÓ ×ÁÔÆÇÐÏËÉÔÇÓ

Άμεση αποκατάσταση των οδικών συνδέσεων ζητούν οι δήμοι Φαρκαδόνας, Μουζακίου, Πύλης

Άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας, να ανοίξουν δρόμοι, να αποκατασταθούν οδικές συνδέσεις και οι κάτοικοι όπου είναι εφικτό να μπορέσουν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους, ζητούν οι δημοτικές αρχές στις περιφερειακές ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας, όπου αρκετά χωριά εξακολουθούν να βρίσκονται θαμμένα στο νερό και τη λάσπη.

Σε περιοχές όπως είναι ο Δήμος Φαρκαδόνας στην Π.Ε. Τρικάλων οι αρχές κάνουν λόγο για έλλειψη φαρμάκων, φαγητού και νερού και ζητούν ειδικά για τις μερίδες φαγητού να υπάρξει άμεση ανταπόκριση σε καθημερινή βάση.

Ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, όπου ο ορεινός κυρίως όγκος του δήμου υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητά να προχωρήσει το φράγμα Πύλης.

«Γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη η κουβέντα που χρόνια έχει ανοίξει από τον Δήμο μας και τον Δήμο Τρικκαίων για το φράγμα της Πύλης, ένα φράγμα που θα έλυνε για πάντα το πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης των περιοχών μας, ενώ θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό τα νερά που ορμητικά, λόγω των υψομετρικών διαφορών, οδεύουν μέσω του Πορταϊκού ποταμού στον Πηνειό», τονίζει ο κ. Μαράβας.

Ο Δήμος Μουζακίου ανακοίνωσε κατάλογο ειδών πρώτης ανάγκης που χρειάζονται οι πληγέντες στις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Ειδικότερα, το απαραίτητο υλικό είναι:

– Εμφιαλωμένο νερό

– Συσκευασμένα τρόφιμα, (ξηρά τροφή), κονσέρβες φαγητού και γάλακτος

– Είδη υγιεινής, καθαριστικά, απολυμαντικά

– Φαρμακευτικό υλικό πρώτων βοηθειών

– Είδη ένδυσης και υπόδησης

– Κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, στρώματα

– Ζωοτροφές για παραγωγικά και οικόσιτα ζώα

Επίσης ενημερώνει ότι συγκροτούνται ομάδες εθελοντριών/ών για τον καθαρισμό σπιτιών πλημμυροπαθών στις πληγείσες τοπικές κοινότητες.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των μηχανικών- μελών του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας στην πρόσκληση που απηύθυνε το Επιμελητήριο για την εγγραφή τους στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και την εθελοντική συμμετοχή τους στην υποστήριξη των ενεργειών που απαιτούνται το επόμενο διάστημα για την καταγραφή των ζημιών, που προκάλεσε το καταστροφικό πέρασμα του φαινομένου «Ντάνιελ». Τα στοιχεία των εθελοντών έχουν ήδη διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), οι οποίοι είναι στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας και έτοιμοι να συνδράμουν στις αυτοψίες και στην καταγραφή των ζημιών.