Άνδρος: Πρόταση χρηματοδότησης για σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων από τον Δήμο

Εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού στον Δήμο Καλαμαριάς
19 Ιανουαρίου 2022
Ιωάννινα: Αποδοχή εντάξεων έργων στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»
19 Ιανουαρίου 2022
Show all

Άνδρος: Πρόταση χρηματοδότησης για σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων από τον Δήμο

Πρόταση χρηματοδότησης στόλου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς και συνοδών δράσεων και έργων, υπέβαλλε ο Δήμος Άνδρου, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος του νησιού, Δ. Λοτσάρης, με στόχο την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης μονίμων κατοίκων και επισκεπτών.

Η πρόταση είναι συνολικού προϋπολογισμού 255.794,00€ και περιλαμβάνει:

Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού της Χώρας.
Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.
Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).
Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.
Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.
Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, που αφορούν σε προωθητικές ενέργειες για το συνολικό Πρόγραμμα «Μικροκινητικότητας» και για το σύνολο των συμμετεχόντων Δήμων.